Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

A.J. [ Beta/N1 ]

06. 04. 2024. 15:15 >> 15:22

Ruska svemirska kapsula Sojuz MS-24

Troje astronauta se bezbjedno vratilo na Zemlju sa MSS

Ruska svemirska kapsula Sojuz MS-24 bezbjedno je dovezla troje astronauta u Kazahstan na povratku iz misije na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS) u orbiti oko Zemlje.

Sojuz s Rusom Olegom Novickim, Amerikankom Loral O’Hara i Marinom Vasilevskom iz Bjelorusije je sletio jugoistočno od grada Džezkazgana.

O’Hara je stigla u MSS 15. septembra 2023. godine i tamo bila 204 dana, saopštila je NASA. Novicki i Vasilevskaja poletjeli su u svemir nedavno, 23. marta.

Na MSS je sada posada od četvoro Amerikanaca i troje Rusa.

MSS, koja je bila simbol međunarodne saradnje posle Hladnog rata, od početka invazije Rusije na Ukrajinu je jedna od poslednjih oblasti saradnje Rusije i Zapada.

Dok Moskva namjerava da okonča tu saradnju, američka agencija za istraživanje svemira NASA i njeni partneri se nadaju da će MSS raditi do 2030. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније