Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ R.B. ]

19. 04. 2023. 19:15 >> 19:16

VJEŠTAČKA INTELIGENCIJA

Šta je AutoGPT: Novi bot koji će vam napraviti sajt za deset minuta

Najnoviji bot vještačke inteligencije, koji može da odgovara na pitanja, piše eseje i programira, nazvan je AutoGPT. Iako sličan ChatGPT-u, ovaj bot može da automatizuje zadatak bez podsticaja. Nakon date komande, AutoGPT sam osmišljava korake.

Mediji pišu da je AutoGPT trenutno u eksperimentalnoj fazi aplikacije.

Iako postoji tek šest dana, AutoGPT može da auto-kodira, naravi vebsajt za manje od deset minuta, napiše tekst ili pjesmu, funkcioniše kao marketing asistent...

U stanju je da generiše tekst, uključujući prevod, modelira jezika i generiše tekst za aplikacije kao što su chat botovi.

Glavna karakteristika ovih ChatGPT-a je da generišu odgovore onako kako bi ih ljudi dali.

Ipak, ovaj softver ima ograničeno znanje o svijetu nakon 2021. godine. Nije upoznat sa svjetskim liderima koji su došli na vlast od 2021. i neće moći da odgovori na pitanja o nedavnim događajima.

Isto tako, model može generisati netačne informacije, dati pogrešne odgovore ili pogrešno razumjeti šta pokušavate da ga pitate.

Kako radi?

Na prvi pogled, GPT-3 tehnologija je jednostavna. Uzima vaše zahtjeve, pitanja ili uputstva i brzo odgovara na njih.

Softver se obučava korišćenjem tekstualnih baza podataka sa interneta. Ovo uključuje 570 GB podataka dobijenih iz knjiga, Vikipedije, članaka i drugih tekstova.

Kao i kod Gugla i drugih izvora informacija kao što je Vikipedija, najbolje je da provjerite informacije iz direktnih izvora prije nego što se oslonite na njih.

ChatGPZ je za sada besplatan, a potencijalnim investitorima je rečeno da ovaj vid vještačke inteligencije očekuje prihod od 200 miliona dolara u 2023. i milijardu dolara u 2024, navodi Rojters.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније