Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ M.L.B./ rts.rs ]

13. 01. 2023. 19:12 >> 19:08

ONLAJN AUKCIJA

Tviter planira da proda milijardu i po "uspavanih" naloga

Izvršni direktor „Tvitera“ Ilon Mask planira da proda milijardu i po neaktivnih naloga na onlajn aukciji.

Prodaja je dio planova da se generiše prihod za tu društvenu mrežu, za koju Mask tvrdi da dnevno gubi četiri miliona dolara.

Tehnološki milijarder, koji je kupio „Tviter“ za 44 milijarde dolara u oktobru prošle godine, okrivio je za gubitke grupe aktivista koje vrše pritisak na kompanije da se ne reklamiraju.

Od tada je uveo nove metode da poveća priliv novca, uključujući i prodaju plavih znakova za osam dolara mjesečno.

Onlajn aukcija jedinstvenih korisničkih imena povezanih sa neaktivnim nalozima mogla bi da dodatno popravi finansijsko stanje kompanije, mada stručnjaci kažu da će tek mali dio od milijardu i po nekorišćenih naloga imati neku značajniju vrijednost.

Još nije jasno da li će „Tviter“ i sprovesti aukciju, ali je Mask prethodno rekao da će kompanija obrisati naloge koji dugo nijesu tvitovali ili se dugo nijesu ulogovali.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније