Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ M.L.B. ]

19. 03. 2022. 22:32 >> 22:33

U SVIJETU

Prodaja 5G telefona napokon prestigla 4G

Prodaja 5G pametnih telefona u januaru je, prvi put u istoriji, prestigla isporuke 4G uređaja, pokazalo je novo istraživanje firme Counterpoint Research.

Posmatrano kroz procente, prodaja 5G uređaja je iznosila 51 odsto.

Najvećem rastu prodaje 5G telefona doprinijeli su kupci iz Kine, jer se u toj zemlji prodalo čak 84 odsto svih 5G uređaja u svijetu, prenosi SEEbiz.

Iza Kine su Sjeverna Amerika i Zapadna Evropa, a "kralj" prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) je Apple, koji je svojim iPhone telefonima najviše doprinio rastu u toj zemlji.

Analitičari očekuju da će se Apple-ova dominacija još više povećati, nakon što je izdao svoj novi i najjeftiniji iPhone SE s podrškom za 5G.

Samsung je upravo lansirao nove telefone Galaxy A serije, koji svi dolaze s 5G, tako da se može reći da je vladavina 5G definitivno počela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније