Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

Z. J. [ Mondo ]

08. 10. 2024. 22:43 >> 22:43
Čitaj mi:

stil

Koje su modne boje ove jeseni?

Jesen  je savršeno doba godine da osvježimo svoj garderober i unesemo sve toplije nijanse koje nam sezona donosi. Polako se opraštamo od vedrih, letnjih tonova i preusmjeravamo pažnju na paletu jesenjih boja koje donose osećaj udobnosti, ali i sofisticiranosti.

Priroda se mijenja, a sa njom i naš stil. Kako se listovi polako boje u zlatne, narandžaste i crvene tonove, tako i moda preuzima te tople, zemljane nijanse, dajući nam priliku da budemo u harmoniji sa okruženjem.

Iako postoji mnogo boja koje se vezuju za jesen – senf žuta, maslinasto zelena, tamno braon – ove sezone jedan ton definitivno dominira.

Ako obratimo pažnju na to kako se ljudi oko nas oblače ili zavirimo u svijet mode putem društvenih mreža, nemoguće je ne primjetiti da je bordo, poznata i kao burgundi, preuzela primat. 

Ova bogata, duboka nijansa crvene boje postala je neosporni favorit među modnim entuzijastima i dizajnerima.

Bordo boja, ime koje potiče od francuskog vina "Bordeaux," u modnom svijetu odavno nosi sa sobom konotacije elegancije i luksuza. Ona je svestrana, dovoljno neutralna da se lako kombinuje s drugim bojama, ali i dovoljno upečatljiva da bude dominantna tačka svakog stajlinga. Upravo je ta svestranost ključ njenog uspjeha ove jeseni. U njoj se spajaju snaga i toplina, što je čini idealnom za prelazne periode između godišnjih doba.

Jedan od glavnih razloga zašto je bordo boja toliko popularna u jesenjem periodu jeste njena sposobnost da svaki autfit podigne na viši nivo. Bez obzira na to da li je u pitanju jednostavan džemper, kaput od vune, par čizama ili torba, ova boja unosi sofisticiranost u svaku odjevnu kombinaciju. Uz dodatak bordo nijanse, i najjednostavniji krojevi dobijaju novu dimenziju. Nije iznenađujuće što bordo boja dominira ne samo u garderoberima već i na modnim pistama. Mnogi poznati brendovi poput Max Mara, Valentino, i Bottega Veneta, ove godine u svojim kolekcijama su predstavili komade u različitim varijantama ove boje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније