Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

20. 08. 2024. 22:57 >> 22:57
Čitaj mi:

SAVJETI STILISTE

Godišnje "čistite" svoj orman

Kada je u pitanju stil, američki stilista Bred Goreski kaže da je zapazio najveću grešku u oblačenju koju žene prave posle 35.

Poznati američki stilista Bred Goreski imao je 12 godina kada je prvi put uzeo u ruke časopis Vog. U tom trenutku rodila se njegova ljubav prema modi. Sudbina je htjela da godinama kasnije dobije praksu u Vogu, kao student istorije umjetnosti.

Na kraju je napredovao do pozicije asistenta, a ubrzo je počeo da radi za slavnu stilistkinju Rejčel Zoi, nakon čega je polako stekao svoje klijente. Postao je ekskluzivni stilista za brend "Kejt Spejd" (Kate Spade), a takođe je oblačio Džesiku Albu, Demi Mur, Rašidu Džouns, Kristinu Riči, Minku Keli i mnoge druge poznate dame.

Kada je u pitanju stil, Bred kaže da je zapazio najveću grešku u oblačenju koju žene prave poslije 35. godina.

Prema njegovim riječima, žene se previše vezuju za staru odjeću u ormanu. Ono što nam je bilo interesantno sa 25 ili 30 godina, vjerovatno nećemo nositi s 35 ili više, ali još uvijek ne vadimo iz ormana odjeću koju smo prerasli i fizički i psihički.

"Važno je redovno pregledati garderobu. Pogledajte sve komade odjeće i izvucite ono što niste nosili mjesecima. Na taj način ćete postati svjesni toga šta imate u svom ormanu i šta bi zapravo trebalo da dodate. Stvorićete novi prostor za novu odeću koja će vam savršeno pristajati", kaže stilista koji dva puta godišnje čisti svoj orman, kako bi se uvjerio da ima samo odjeću koju zaista voli i želi da nosi.

Bred Goreski ističe da ne treba brinuti o godinama i da se treba oblačiti onako kako želimo, bez obzira na mišljenje drugih ljudi. Važno je ostati vijeran sebi.

"Ne dozvolite da vaše godine utiču na to kako se oblačite, važno je da pomjerate granice", zaključuje stilista koji kao omiljenu modnu ikonu izdvaja Džeki Kenedi, koja se do posljednjeg dana svog života oblačila na sebi svojstven način.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније