Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

М.М. [ Beta ]

03. 02. 2023. 07:48 >> 07:43

ŽESTOKA KONKURENCIJA

TikTok plodno tlo za muzička otkrića organizatora nagrade Gremi

U nedjelju će biti žestoka konkurencija za titulu novog otkrića godine na dodjeli muzičkih nagrada Gremi, a ko god da pobijedi, njegov uspon će vjerovatno biti povezan sa TikTok-om, aplikacijom koja je postala neophodna za pronalaženje novih muzičkih talenata.

Platforma je veoma popularna među tinejdžerima. Na tim kratkim video snimcima korisnici često stave neku muziku po svom izboru, tako da TikTok sada omogućava mnogim umjetnicima da se probiju.

To su primijetili organizatori dodjele nagrade Gremi, koja se smatra muzičkim ekvivalentom Oskarima. Postoji nagrada za najbolje mlade izvođače, a sada su na sceni i korisnici interneta.

To nije ni tako nov fenomen, jer je Džastin Biber otkriven na JuTjubu. Međutim, upotreba TikTok-a je poslednjih godina "eksplodirala", do te mjere da je postao "sastavni dio strategije gotovo svakog umjetnika".

Posljednja dva dobitnika nagrade Gremi za najbolje mlade izvođače bili su pjevačica Olivija Rodrigo i reperka Megan Ti Stalion, koje su imale veliki uspjeh na TikTok-u.

Među nominovanima u toj kategoriji ove godine se nalaze Lato, Muni Long i Omar Apolo, tri američka izvođača koje je aplikacija TikTok sama označila kao najbolje mlade umjetnike na svojoj platformi.

Neki analitičari smatraju da je TikTok postao neka nova vrsta MTV-a.

Međutim, neki umjetnici se žale na uticaj društvenih mreža na njihovo mentalno zdravlje. Neki se opet plaše da provode više vremena na društvenim mrežama, a manje vremena na stvaralaštvo.

Pojedini umjetnici su se žalili da se suočavaju sa određenim kompozitorima i izvođačima koji prilagođavaju svoju muziku na osnovu algoritma i video zapisa od nekoliko sekundi.

Ipak, analitičari smatraju da će dobra muzika uvijek naći način da se probije.

U Los Anđelesu u nedjelju uveče će biti održana dodjela američkih muzičkih nagrada Gremi koje dodjeljuje Akademija za diskografsku umjetnost i nauku (NARAS).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније