Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Ljiljana Bojović i Stana Šalgo ]

26. 01. 2023. 07:18 >> 07:13
1

DODIJELjENE NAGRADE

MAC ujedinio sve zemlje bivše Jugoslavije

MAC (Music Awards Ceremony) ponovo se vratio u Štark Arenu u Beogradu. Novi koncept koji, uz najsavremeniju produkciju i zahtjevne audio-vizuelne elemente, donio je preko 30 izuzetnih nastupa izvođača različitih žanrova iz gotovo svih država regiona.

Dodijeljene su prestižne nagrade – tzv. „muzički“ Oskari izvođačima koji su u minulom periodu dali veliki doprinos muzici.

Frontmen Riblje Čorbe, čuveni rok muzičar Bora Đorđević, ponio je dvije statue - za najboljeg kantautora godine i za životno djelo. 

„Ovdje sam jer je ovo sjajan festival. Nosi neku važnost. Volim da skupljam priznanja, važno je za svakoga. Hvala Vam i da me trpite još ovoliko godina“, rekao je Bora u svom maniru, nakon dobijanja priznanja za životno djelo.  

Statuu Golden Mac, za stvaraoca koji je na muzičkom polju postigao nešto što drugi nijesu, ponijela je Konstrakta. Primajući nagradu, kazala je, da je jako dobro što je Mac regionalni događaj i da i dalje treba raditi na povezivanju država.

Petar Grašo održao je najbolji koncert godine u Zagrebačkoj Areni. Srećan je, jer je Mac izuzetno važna reginalna nagrada.

„Moja muzika pronalazi put do publike i to mi je najvažnija misija. Onda to vodi velikim koncertima, a sve to rezultira važnim nagradama koje daju unutrašnje saznanje da ideš dobrim putem i da i dalje možeš vjerovati sebi“, kaže hrvatski kantautor.

Priznanje za regionalni doprinos muzici, pripalo je Saši Matiću, koji je zadovoljstvo podijelio sa publikom.

„Da nije bilo vas ne bi bilo nijedne nagrade u mojoj karijeri. Vi ste moja najveća nagrada“, poručio je Matić, koji je za numeru „Ti i ja“, sa koleginicom Jelenom Rozgom, nagrađen i u kategoriji za najbolji duet.

Pjesma "Idemo do hodnika", grupe Buč Kesidi proglašena je za rok numeru godine, dok su dobitnica i dobitnik nagrada za najbolju pop pjesmu Marija Mikić i Dženan Lončarević. Među nominovanima je bio i crnogorski pjevač Bojan Marović. Počastvovan je, kaže, što je ušao u najuži krug za pop pjesmu godine. To je, dodaje Marović, čast za svakog muzičara, koji radi iz srca.

Preko šest miliona glasova odredilo je dobitnike, te su, kako kaže za Radio Crne Gore PR festivala Nataša Kalember, prevazišli očekivanja.

„Ovo je najzahtejevniji događaj koji smo do sada radili i u odnosu na prethodna izdanja dosta produkcijski poboljšan“.

Željeli su, napominje Kalember, da naprave manifestaciju koja ujedinjuje sve zemlje bivše Jugoslavije.

„Tako da smo mi po mnogima, spojili nespojivo. Mislim da smo to vrlo uspješno uradili i tokom prvog i drugog, a sada i trećeg izdanja Mac-a. Ideja nam je bila da napravimo manifestaciju koja će da donese glamuroznu dodjelu nagrada. Mi mislimo da muzika spaja sve“, kazala je pr Mac-a.

Voditelj Music Awards Ceremony Tonči Huljić sjetio se i svog velikog prijatelja, nedavno preminulog Massima Savića koji je 2019. godine bio dio dodjele nagrada.

Organizator muzičkog šou programa je SkyMusic. U produkcijskom smislu, dodjela regionalnih muzičkih priznanja u Štark areni, ličila je na najznačajnije svjetske manifestacije. Tako je na impozantnoj bini od 1300m2 koja čini krug od 2.5 kilometra, zasijalo više od 1500 m2 LED ekrana, uz specijalne svjetlosne efekte i 16 multikolor lasera, a na više od 1.5 kilometara konstrukcije. To su samo neki od elemenata koji iz Arene šalju sliku kakva priliči najvećim svjetskim muzičkim događajima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније