Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

L.V.

08. 08. 2022. 23:37 >> 23:53
1

U 73. GODINI

Preminula Olivija Njutn Džon

Legendarna glumica i pjevačica Olivija Njutn-Džon preminula je u 73. godini, objavio je u večeras njen suprug Džon Isterling.

"Preminula je u miru svojega ranča u južnoj Kaliforniji jutros, okružena porodicom i prijateljima", saopštio je Isterling.

Njut-Džon, koja je svjetsku slavu stekla ulogom u kultnom filmu "Briljantin" iz 1978., godinama je vodila bitku s karcinomom dojke.

"Sve molimo da poštuju privatnost porodice u ovom iznimno teškom trenutku. Olivia je bila simbol trijumfa i nade tokom svoje borbe s rakom dojke koja je trajala 30 godina", naveo je Isterling i najavio da će njena fondacija osnovana za istraživanje biljnih ljekova kao tretmana za karcinom nastaviti s radom te je pozvao sve da umjesto slanja cvijeća uplate simboličnu svotu fondaciji.

Oliviji je rak prvi put dijagnistifokovan 1992. gopdine, ali uspjela je da dobije bitku, da bi se bolest vratila u još dva navrata, 2013. i 2017. godine. Njena borba je zato postala inspiracija mnogima širom svijeta svijeta.

Svoju karjeru je prvo počela kao pjevačica sredinom 60 godina, kada je kao tinejderka nastupila u više australijskih serija. Iako je rođena u Velikoj Britaniji (Kembridž), odraska je u Australiji i sebe je uvijek smatrala Australijankom.

Tokom 70-ih godina, je vladala svjetskom disko scenom, jer je u tom razdoblju osvojila četri Gremija, a svakako joj je najpopularnija pjesma "Physical" iz 1981. godine.

 

Ipak i pored uspješne karijere u muzici, i dalje će da bude sinonim za Sendi iz legendarnog mjuzikla "Briljantin", u kojem je glumila u paru sa Džon Travoltom.

 

Riječ je o adaptaciji uspješnog bruklinskog mjuzikla koja opisuje srednjoškolce tokom 50-ih godina prošlog vijeka.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније