Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

30. 10. 2021. 14:45 >> 14:55
8

MAKSIMOVIĆ

Neće biti Montevizije, pjesmu bira komisija

Radio Televizija Crne Gore ove godine neće organizovati Monteviziju na kojoj se bira predstavnik Crne Gore na muzičkom takmičenju Eurosong, već će sav novac za tu svrhu biti iskorišćen za učešće, kazao je predstavnik evrovizijske delegacije Crne Gore Ivan Maksimović. On je istakao da je konkurs za izbor kompozicije otvoren i da će najboljeg izabrati desetočlana komisija.

“Svi televizijski programi koštaju. Montevizija je skup projekat. Opredijelili smo se da kompletan novac za Monteviziju prebacimo za učešće, jer drugog novca nemamo”, kazao je Maksimović gostujući u Jutarnjem programu TVCG i dodao da je razlog i pandemija kovida 19.

Konkurs je otvoren do 10 decembra, a pravo na učešće imaju kompozitori iz cijelog svijeta.

“Izvođač mora biti crnogorski državljanin”, napomenuo je Maksimović.

On je objasnio da je želja delegacije da sačuva anonimnost i da će se kompozitori prijavljivati pod šiframa.

“Idealno je da kompozitor bude iz Crne Gore, ali činjenica je da većina naših izvođača sarađuje sa timovima iz regiona i šire”, kazao je on.

Uslov je da kompozicija ne traje preko tri minuta.

“Uslov je da pjesma pripada žanru pop muzike. Osim trajanja jedino ograničenje je da izvođač mora imati najmanje 16 godina”, naveo je predstavnik evrovizijske delegacije Crne Gore.

Desetočlana komisija će bodovati sve segmente.

“Sa 50 bodova kompoziciju, sa 30 tekst i 20 bodova potencijal pjesme”, objasnio je Maksimović.

Članica grupe D-mol koja je predstavljala Crnu gGoru 2019. godine,  Tamara Vujačić, kaže da je ozbiljan tim stajao iza njih.

“Preporučujem svima koji imaju istinsku želju da se prijave. Znam da ima puno talentovanih ljudi kod nas i vjerujem da će nas predstaviti neko ko je dostojan toga. Usudite se da sanjate i želje će vam se ostvariti”, kazala je ona.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније