Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

Nova/BBC [ I. P. ]

15. 05. 2022. 07:43 >> 07:41
27

PREDSTAVNICI TVRDE

"Ukrajina nije pobijedila zbog politike"

Ukrajinski predstavnici na Evroviziji, koji su ove godine odnijeli pobjedu u finalu, kazali su na konferenciji za medije da je njihova pjesma bila slušana i prije rata usljed ruske invazije 24. februara.

Podsjećamo, Kalush Orchestra je sa pjesmom "Stefania" osvojila prvo mjesto na ovogodišnjem Eurosongu.

"Naša pjesma je bila jako slušana i prije nego je Rusija napala Ukrajinu. Svakako, pobjeda je vrlo značajna za Ukrajinu ove godine zbog svega što nam se dešava", rekli su oni odgovarajući na pitanje da li misle da su pobijedili samo zbog političke situacije u kojoj se njihova zemlja nalazi.

Rekli su i da do održavanja pres konferencije uvijek nijesu dobili poziv od ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog.

"On je zauzet. Ali, bićemo srećni da sljedeće godine ugostimo Evropu u novoj, srećnoj Ukrajini", rekli su oni.

Pjesma posveta majci

Inače, pjesma "Stefanija" mješavina je hip-hop zvuka sa etno elementima i ove godine bila je omiljena publici širom Evrope i Australije - Kaluš orkestar osvojio je ukupno 631 poen, piše BBC na srpskom.

"Stefanija" je nastala kao posveta majci jednog od članova grupe, ali od početka rata u Ukrajini mnogim Ukrajincima predstavlja himnu o slobodi za koju se bore.

Zbog ratnog stanja, većina muškaraca ne smije da napusti zemlju, ali bend je dobio specijalnu dozvolu da putuje u Torino i takmiči se na Evroviziji.

Članovi benda su se na sceni zahvalili svima koji podržavaju i pomažu Ukrajinu od početka rata.

Na pobjedi im je čestitao i ukrajinski predsjednik Volodomir Zelenski.

"Naša hrabrost impresionira svijet, naša muzika osvaja Evropu", napisao je na Telegramu.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније