Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.J.

14. 09. 2024. 09:01 >> 09:01
Čitaj mi:

posjetio donju goricu

Abdić: Uskoro Zapadna obilaznica i proširenje kapaciteta vaspitno-obrazovnih ustanova

Demokratska partija socijalista (DPS) u Podgorici je uvijek stavljala interese svojih građana na prvo mjesto, istakao je nosilac liste “I riječju i djelom!” Nermin Abdić, obećavši da će nakon 29. septembra nastaviti da radi na unapređenju kvaliteta života u svim djelovima grada.

On je obišao Donju Goricu i razgovarao sa građanima iz tog dijela Podgorice.

Abdić je podsjetio na brojne projekte koje je Glavni grad realizovalo u ovom dijelu Podgorice u vrijeme dok je Demokratska partija socijalista činila okosnicu lokalne vlasti u Podgorici, kao što je izgradnja dva bulevara vrijedna 26 miliona eura, te značajno unaprijeđnje stanja lokalnih saobraćajnica, uvođenje savremene LED rasvjete, izgradnja dječjeg igrališta…

Saopštio je da će jedan od prvih projekata koje će nova gradska uprava realizovati u ovom dijelu grada biti nastavak realizacije projekta vodosnabdijevanna Lješanske nahije. Osim toga, jedan od prioritetnih projekata u Donjoj Gorici biće i proširenje mjesnog groblja, budući da je upoznat da je ovo problem koji datira godinama unazad.

Nova gradska uprava ponudiće partnerstvo Vladi Crne Gore na projektu rekonstrukcije osnovne škole i vrtića u Donjoj Gorici, u cilju proširenja njihovih kapaciteta. Ovo će, Abdić je izrazio uvjerenje, dodatno motivisati mlade ljude da se nastanjuju u ovom naselju koje predstavlja jedan od najljepših djelova Podgorice.

Imajući u vodu da je Donja Gorica najbrže rastuće naselje u Podgorici, Abdić je obećao da će se zalagati za to da se Glavni grad, nakon 29. septembra, aktivno uključi u stvaranje planskih pretpostavki kako bi ovaj razvoj pratila i odgovarajuća komunalna infrastruktura.

Abdić je obećao i da će u njegovom mandatu biti realizovan i projekat izgradnje Zapadne obilaznice od kružnog toka na Komanskom mostu do kružnog toka kod salona namještaja Grand u Donjoj Gorici. To će omogućiti da tu zaobilaznicu spojimo sa Jugozapadnom i time izmjestimo tranzit iz centra grada, čime ćemo riješiti značajan dio saobraćajnih gužvi.

Građani ovog dijela grada će, osim navedenog, uskoro moći i da uživaju u uređenoj oazi prirode na Maloj Gorici, kao i u mnogim drugim projektima koje će buduća gradska uprava realizovati u naredne četiri godine, poručio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се