Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.B. [ Portal RTCG ]

30. 08. 2024. 16:16 >> 16:19
Čitaj mi:

U SUSRET IZBORIMA

CGA: Zabraniti izgradnju višespratnica određenim zonama grada

Crnogorska građanska akcija (CGA) predlaže da treba zabraniti izgradnju višespratnica određenim zonama grada.

Kako poručuju, nije normalno praviti stambenu zgradu bez dovoljnog broja parking mjesta za stanare koji tu žive. 

"Takođe, nije normalno da se odobravaju izgradnje višespratnica na pozicijama u kojima je prosječna naseljenost po metru kvadratnom veća od predviđene.  Poručujemo gradskim vlastima, mada su odavno prevršili mjeru, da obustave izgradnju svih stambenih objekata u zonama u kojima nije na zadovoljavajući način ispoštovan predviđeni stepen naseljenosti i procenat slobodnih površina za druge namjene osim stanovanja", piše u saopštenju CGA. 

Prema njihovim riječima, Podgorica je odavno izašla iz okvira koji podrazumijevaju plansku izgradnju objekata.

"Čuvena lokacija "Ispod Ljubovića" je jedan od incidenata, možda najočigledniji. Podrška za sve savjesne građane, ali i savjesne investitore koji ne razmišljaju isključivo o profitu, već i nivou kvaliteta života građana za čije potrebe bi trebalo da rade", zaključuju u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се