Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

M.M.Lj.

29. 08. 2024. 10:16 >> 10:19

Radmila Stupar Đurišić

Pokret Naprijed: Zaustavimo brzorastući trend vršnjačkog nasilja

Veliki pad moralnih vrijednosti u funkcionisanju odraslih je glavni razlog nasilja među djecom i doprinosi osjećaju da je to nasilje iz godine u godinu u porastu, smatra kandidatkinja za odbornicu Pokreta Naprijed, Radmila Stupar Đurišić.

Kako je kazala, veoma je vidljivo ponašanje koje je do skoro smatrano nepristojnim i nauviđajnim, slobodno možemo reći bahatim, koje ničim nije sankcionisano nego je čak medijski veoma eksponirano.

“Svjedoci smo da su ljudi niskih moralnih vrijednosti, baš zbog nepoštovanja pravila, uspjeli sebi obezbjedilti finansijske imetke, te ih uložili u dostizanje visokog socijalnog statusa”, kaže Radmila Stupar Đurišić, psiholog i kandidatkinja za odbornicu Pokreta Naprijed. “Moćni, a nemoralni, vidljivi, a besprizorni lako postaju model, uzor za ponašanje djetetu koje zbog slabih porodičnih veza, a nerijetko i narušenih odnosa, nema snažnu vaspitnu vezu sa roditeljima koji bi mu objasnili da ono što vide nije ljepota i sjajnost", navodi se u saopštenju.

Smatra da ima rješenja i da je potrebno osnažiti kulturne manifestacije za djecu.

"Popularizovati dječije klubove, dati veću vidljivost i uticajnost Dječijem savezu grada Podgorice. Osnažiti takmičenja iz predmeta robotika, vizuelna prezentacija, pozorišna umjetnost, muzička umjetnost, likovna izražajnost. Razviti niz gradskih minifestivala gdje bi demonstritali vještine dječije umjetnosti koje bi bile temelj novih vrijednosti koje moramo izgraditi da bi sačuvali našu djecu", navela je Stupar Đurišić.

Poručila je da se mora skrenuti sa puta na kojem je sve više djece, a to je put vršnjačkog nasilja gdje se dostizanje sreće i uspjeha temelji na rušenju i unižavanju onog nekog drugog samo zato jer ti se može. D

"jeca treba da se uče zajedništvu kroz ljepotu stvaranja umjetnosti, nauke, kulture i sporta. Vjerujem da imamo mogućnosti i snagu da zaustavimo brzo rastuće vršnjačko nasilje među našom djecom", poručila je kanidatkinja za odbornicu "Dr Vuk Kadić - Pokret Naprijed - Za Podgoricu i porodicu".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се