Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

M.M.Lj.

27. 08. 2024. 16:17 >> 16:17
Čitaj mi:

MIRZA KRNIĆ

Preokret: Podgorici treba oslobađanje od samovolje partija

Da bi se Podgorica razvijala kao grad mora se krenuti u proces oslobađanja od samovolje partija koja su preuzele sve instrumente upravljanja kako državom tako i gradom, saopštio je Mirza Krnić iz Pokreta Preokret.

"Normalno je da postoje političke partije, one su osnov političkog sistema, ali mi smo ušli u zonu kada se više ne može razvijati niti jedna ideja, niti jedan servis zbog potreba partija da uhljebljuju svoj kadar koji je po pravilu nesposoban za ono što mu se delegira da vodi", saopštio je Krnić.

Preokret sestoga zalaže da se prvo institucije učine efikasnim, a to je, kako je rekao, moguće samo kada partije ne kontrolišu doslovno sve sfere ekonomskog i društvenog života kroz svoje stranačko kadriranje.

"Da bismo se zaštitili od partijašenja i partijske samohvale koja nas blokira na svakom polju, moramo podvući crtu i uvesti praksu da javni konkursi zaista budu fer i javni, da se izbor može javno provjeriti i da onaj ko bira periodično podnosi izvještaj o tome koliko su oni koje je birao učinili od onoga što je obećavano", kazao je Krnić.

Konkretna cijena dosadašnje prakse partijske samovolje je, kako je naveo, nespsobnost rukovodstva Podgorice da ostvari optimalan pristup evropskim fondovima koji bi posebno u oblasti kulture dala veliki doprinos da Podgorica bude preopoznata kao grad kulture i tako dobije novu vrijednost.

"Umjesto toga, ona je nažalost još uvijek grad koji se razvija po želji i pohlepi investitora, jer ne postoji ideja koja bi se tome suprostavila.
Preokret ne znači mijenjanje jedne partijske samovolje drugom, već promjenu sistema vlasti koji blokira potencijal i Podgorice i države", zaključio je Krnić..

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се