Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.M.

24. 08. 2024. 12:52 >> 12:52

Milena Vuković

"Nova rekordna cijena kvadrata stana pokazuje zašto je neophodno usvojiti Zakon Stan za sve"

"Novi podaci Monstata pokazuju da je prosječna cijena kvadrata stana u Crnoj Gori 1820 eura, što pokazuje da cijene nekretnina u našoj državi konstantno rastu i da su sada prosječno više za 200 eura u odnosu na prošlu godinu. To je još jedan pokazatelj zašto država mora omogućiti brojnim građankama i građanima da po povoljnijim uslovima od onih koji trenutno vladaju na tržištu dođu do svog krova nad glavom. Zbog toga će Građanski pokret URA ponovo predložiti Skupštini na usvajanje Zakon o Fondu STAN ZA SVE koji bi pružio priliku podstanarima i svima koji nemaju svoj stan da riješe svoje stambeno pitanje po cijeni od 900 eura po metru kvadratnom, odnosno, za više nego duplo manje u odnosu na trenutnu prosječnu cijenu na tržištu", saopštila je potpredsjednica Građanskog pokreta URA Milena Vuković.

Vuković je istakla da se nada da će se ovoga puta poslanice i poslanici u Skupštini Crne Gore voditi isključivo interesima preko 100 hiljada građana, odnosno, 40 hiljada porodica koje nemaju riješeno stambeno pitanje, a ne ličnim i partijskim interesima i sujetama i da će zbog toga ovoga puta dati podršku usvajanju Zakona STAN ZA SVE.

Ona je podsjetila da ovo zakonsko rješenje nije dobilo neophodnu podršku u julu mjesecu u Skupštini Crne Gore, jer je određeni broj poslanika, kako iz redova opozicije tako i iz redova vlasti bez obzira na podršku koju su tokom skupštinske rasprave najavili za usvajanje Zakona STAN ZA SVE, očigledno u koordinaciji, odlučio da glasa protiv ili da uopšte ne bude u sali tokom glasanja.

"Pružićemo im priliku da ponovo pokažu koliko im je zaista stalo do građana ove zemlje i rješavanja jednog od gorućih problema, pogotovo za mlade ljude u Crnoj Gori", zaključila je Vuković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се