Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.M. [ Gradski portal ]

23. 08. 2024. 19:15 >> 19:15

podgorica

Nemanja Baošić nosilac liste Pokret podstanara Podgorica – „Naš grad, naš dom“

Listu koja nosi naziv Pokret podstanara Podgorica – „Naš grad, naš dom“ na predstojećim izborima u Podgorici, predvodiće nezavisni odbornik u lokalnom parlamentu Nemanja Baošić. Kako je kazao Gradskoj RTV, pregovori sa predsjednikom Udruženja podstanara Crne Gore, Draganom Živkovićem rezultirali su zajedničkim ulaskom u izbornu trku sa, kako ističe, konkretnim rješenjima za socijalno ugrožene u Glavnom gradu.

Prema riječima Baošića, lista koju će predvoditi nije politički konstruisana, već bazirana na jasnim principima sa fokusom na ranjive kategorije društva.

„Počev od podstanara kojih je, prema zvaničnim podacima, u Glavnom gradu oko 15.000 porodica. Moram da naglasim da su to surovi podstanarski uslovi. Briga uprave Glavnog grada i države je zaista nepostojeća, samo jedan odsto podstanara u Glavnom gradu ima subvencije od 50 eura, što je apsolutno neprihvatljivo“, kazao je Baošić.

Iako je Dragan Živković ranije kategorički tvrdio da će Udruženje podstanara učiniti otklon od političkih partija koje su ih, kako je isticao, zloupotrebljvale i koristile u predizborne svrhe, sada to nije slučaj. Tvrdi da je Baošić ranije bio politčki aktivan, što sada, tvrdi, nije slučaj.

„Negdje smo to procijenili, kao ono što smo obećali, da ne želimo da sarađujemo sa političkim subjektima, međutim sa pojedincima, pogotovo ako su oni bivši pripadnici političkih subjekata, sa njima ukoliko prepoznaju našu potrebu i borbu, kao što je Baošić jeste, naravno da smo za saradnju“, objašnjava Živković.

Prikupljanje potpisa potrebnih za kandidaturu je u završnoj fazi, a u toku naredne sedmice biće objavljena lista kandidata za podgorički parlament, kaže Baošić. Naši sagovornici zaključuju da će, ukoliko pređu cenzus, u danima nakon izbora biti partneri partijama kojima bude prihvatljiv program Pokreta podstanara Podgorica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се