Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.M. [ Gradski portal ]

20. 08. 2024. 21:24 >> 21:28
1
Čitaj mi:

Adel Omeragić

Bošnjačka stranka će biti ključ za formiranje buduće lokalne vlasti u Podgorici

Ono što je najizglednije u ovom trenutku, jeste da će Bošnjačka stranka na lokalnim izborima u Podgorici nastupiti samostalno, ocijenio je portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić. On je, gostujući u Dnevniku Gradske RTV poručio da će Bošnjačka stranka biti ključ za formiranje buduće lokalne vlasti u Glavnom gradu. Bošnjačka stranka će večeras predati listu za lokalne izbore u Gusinju, kazao je Omeragić, napominjući da tamo nastupaju kao dio koalicije.

„U Gusnju nastupamo kao dio koalicije „Srcem za Gusinje“, gdje će Bošnjačka stranka nastupiti zajedno sa SD i SDP-om, dok će naš predsjednik odbora i aktuelni predsjednik Opštine Gusinje Sanel Balić biti nosilac liste“, kazao je Omeragić.

Kada je riječ o lokalnim izborima u Podgorici, naglašava da pripreme uveliko teku.

„Na neki način se još prije dva-tri mjeseca naslućivalo da može doći do skraćenja mandata aktuelnom sazivu parlamenta, i to je za nas bio alarm da moramo krenuti u pripreme. Ovih dana radimo aktivnu terensku kampanju, razgovaramo sa članstvom i sa simpatizerima Bošnjačke stranke. Ono što je najizglednije u ovom trenutku, jeste da će Bošnjačka stranka nastupiti samostalno. Partijski organi će svakako, u narednom periodu, donijeti konačnu odluku, ali sve analize koje ovih dana radimo su takve da ćemo nastupiti samostalno“, navodi Omeragić.

Ističe da očekuju dobar izborni rezultat.

„Prvi presjek koji smo već napravili, a tiče se terena, itekako je ohrabujući. Bilježimo porast članova i simpatizera, nailazimo na dobar odnos od strane građana Podgorice, te će to, kako se čini rezultirati dobrim ishodom Bošnjačke stranke na izborima u Glavnom gradu“, smatra Omeragić i dodaje da je uvjeren da će BS biti ključ za formiranje buduće lokalne vlasti u Podgorici.

Prethodnih dana je, kako kaže, bilo dosta napada na Bošnjačku stranku zbog njihovog ulaska u Vladu, te to ocjenjuje kao sasvim priprodan slijed događaja u politici.

„Mi se bavimo sobom, radimo sve da naredni izborni ciklus dočekamo spremnije i bolje, a ono što nas najviše ohrabruje jeste da građani pokazuju da nam vjeruju. Posljednja istraživanja pokazuju da BS ima stabilno biračko tijelo i u Glavnom gradu i na državnom nivou“, poručuje Omeragić.

Odluka o ulasku u 44. Vladu nije donesena, kako ističe, ‘preko koljena’.

„Njoj su prethodili brojni višemjesečni razgovori sa članovima BS, predstavnicima međunarodne zajednice i našim međunarodnim partnerima, te smo na bazi svih tih razgovora, analiiza, projekcija, donijeli odluku da budemo dio parlamentarne većine. Mi smo manjinska partija i smatramo da ćemo svoja manjinska prava najbolje ostvariti ako budemo prisutni u institucijama sistema“, objašnjava Omeragić.

Ističe da je istorija pokazala da, kada BS nije bila dio vlasti, mjesta u kojima žive Bošnjaci su bila posebno ekonomski zaostala.

„Bila su posebno pogođena u smislu ekonomske zaostalosti, iseljavanja i td, a podsjetiću da je 2020. , kada smo imali smjenu vlasti, na oči crnogorske javnosti došlo do sječe kadrova bošnjačke nacionalnosti. Vođeni tim iskustvom odlučili smo da više ne dozvolimo da drugi odlučuju o sudbini Bošnjaka u Crnoj Gori već želimo da budemo aktivni sudionici procesa odlučivanja“, naglašava Omeragić.

Građanima Podgorice poručuje da će im Bošnjačka stranka pružiti pošten izbor.

„Trudićemo se da Podgorica nikada više ne dođe u situaciju u kakvoj je bila prethodne dvije godine i trudićemo se da sva obećanja koja budemo dali u narednom periodu realizujemo, jer građani očekuju da budemo njihov servis i njihovi pravi zastupnici. Siguran sam da će Bošnjačka stranka, nakon izbora, sa drugim partnerima uspjeti da napravi izvršnu vlast koja će odgovoriti potrebama građana Podgorice“, zaključuje Omeragić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се