Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ljudi i događaji

06. 06. 2024. 19:12 >> 19:13
Čitaj mi:

RUSKI PJESNIK

Međunarodni dan Puškina obilježen u Podgorici

Međunarodni dan Aleksandra Sergejeviča Puškina, koji se danas slavi u mnogim zemljama svijeta, obilježen je danas na prigodan način, tradicionalno, u Podgorici, povodom 225. godina od Puškinovog rođenja.

Vijence na spomen obilježje Puškinu položili su Izvanredni i opunomoćeni Ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori, Nj. E. Vladislav Maslenjikov i predsjednik DNP i član UKCG Milan Knežević.

Ambasador Maslenjikov je prigodno govorio o veličini Puškinovog genija, rodonačelnika ruske književnosti, i o globalnom značaju Puškina kao zvijezde vodilje istorijskih tokova ruske literature.

O životu i djelu ruskog velikana govorili su književnik Radislav Gardašević, predsjednik Književne zajednice „Mirko Banjević“ iz Nikšića, i pjesnikinja Milica Kralj, potpredsjednica UKCG, urednica Tribine „Riječ“.

Brojni članovi UKCG zatim su na Puškinovom spomen obilježju sa pijetetom recitovali svoje prigodne stihove, a neki autori, poput Milana Kneževića, govorili Puškinovu poeziju na ruskom jeziku, što je posebno pozdravljeno aplauzima.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније