Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

A.B. [ Portal RTCG ]

05. 09. 2024. 10:22 >> 10:23
Čitaj mi:

Markovićeva "Ćelava pevačica" na festivalu u Nišu

Pozorišna predstava „Ćelava pjevačica” naći će se u takmičarskoj selekciji Festivala balkanskog kulturnog prostora “Teatar na raskršću”, 6. septembra na sceni Narodnog pozorišta Niš.

Novu verziju drame kojom je pedesetih godina prošlog vijeka ustanovljen novi žanr, teatar apsurda, reditelj Jagoš Marković je režirao u produkciji Centra za kulturu Tivat.

U predstavi igraju - Olga Odanović i Branko Vidaković kao bračni par Borio, Momčilo Otašević kao gospodin Lazari i Dubravka Drakić kao njegova koketna supruga, Branimir Popović kao u prostoru, vremenu i emocijama poluizgubljeni Kapo pompijeri i Sandra Bugarski kao služavka Meri od Merica.

“Ćelava pjevačica” je na dosadašnjih šest festivalskih učešća osvojila osamnaest nagrada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније