Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

18. 08. 2024. 11:32 >> 11:32

U BARU NA MALOJ SCENI

Autorsko veče kompozitora Milivoja Pićurića

Na Maloj sceni u Starom gradu večeras će se sa početkom u 21 čas barskoj publici u okviru Muzičkog programa predstaviti crnogorski kompozitor Milivoje Pićurić.

U cjelovečernji program posvećen ovom mladom autoru kao moderator razgovora uvešće nas kompozitor Aleksandar Perunović.

Šest kompozicija izvešće najdarovitiji crnogorski muzičari kao što su Luka Perazić (violina), Novak Pavličić (klavir), Igor Pejović (violina), Stefan Pavićević (klarinet), Marija Mitrović (klavir), Lorena Janković (meco-sopran), i gudački kvartet u sastavu Dušan Obrenović, Luna Kostadinović, Uroš Lapčević i Vladimir Drobnjak.
Milivoje Pićurić (1985, Podgorica) osnovne studije kompozicije završio je na Cetinju (Žarko Mirković), specijalističke u Ljubljani (Pavel Mihelčić) i master studije u Beogradu (Srđan Hofman). Trenutno je na doktorskim studijama u Novom Sadu (Aleksandra Vrebalov).

Pored koncertne muzike, komponuje i primijenjenu muziku i nastupa kao izvođač u crnogorskim džez, alternativnim i eksperimentalnim muzičkim grupama. Aktivan je član i jedan je od osnivača Crnogorskog orkestra mladih. Pićurić predaje teoretsku grupu predmeta u muzičkoj školi „Vasa Pavić“ u Podgorici. Svira klavir, kontrabas i bas gitaru.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније