Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

M.L.B.

17. 08. 2024. 09:26 >> 09:26
Čitaj mi:

600 gledalaca

Barski ljetopis: Predstava "Laž" oborila rekorde

Predstava "Laž" Beogradskog dramskog pozorišta odigrana je sinoć na Ljetnjoj sceni Doma kulture pred više od šest stotina gledalaca, što je rekord svih do sad realizovanih programa ovogodišnjeg festivala „Barski ljetopis”.

Ova višeslojna drama iz miljea bračne tematike, djelo je francuskog autora Florijana Zelera, a režiju potpisuje Nikola Ljuca.

Radnja se odvija između dva para, usmjeravajući se na teme bračne vjernosti i izdaje, povjerenja i ljubomore, činjenica i njihovog krivljenja.

Priča se gradi na postepenom iščezavanju istine, pravljenju psiholoških zamki između parova, ali i prijatelja, igri sa mogućnostima stvarnosti koja otkriva nepreglednu složenost i umršenost ljubavnih i prijateljskih odnosa.

Uloge, pod svojim imenima, igraju Miloš Biković, Tamara Krcunović, Jelisaveta Teodosić i Miodrag Radonjić koji su, sudeći po reakcijama publike koja ih je sa scene ispratila ovacijama, uspjeli da ostvare namjeru reditelja Ljuce da, uz pažljivi odabir glumaca, napravi predstavu koja živi u trenutku, koja zavede publiku da gleda jednu zabavnu i provokativnu komediju o savremenom životu.

„Istina je da je sve laž“ rečenica je koja je nekoliko puta izgovorena tokom predstave i koja je njen moto.

„Kada se izbriše ta granica, kad čovjek više ne može da se orijentiše gdje je lijevo, a gdje desno, to je stanje do kojeg su došli junaci u ovom pozorišnom komadu.

Ova se tema tiče svakoga i pripada svačijem životu podjednako, te svako može da se prepozna u nekom trenutku, zato je i aktuelna“, smatra Miloš Biković, savjetujući onima koji na predstavu dolaze u paru, da ne razgovaraju o njoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније