Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

25. 07. 2024. 13:57 >> 13:57
Čitaj mi:

TMF

Autorsko veče kompozitora Ivana Marovića u Gornjoj Lastvi

Autorsko veče kompozitora Ivana Marovića iz Tivta, biće održano na Tivat Music festivalu sjutra u 22 sata u Gornjoj Lastvi, u saradnji sa KZU “Napredak” Gornja Lastva.

Organizatori Tivatskog muzičkog festivala najavljuju da će publika imati priliku da uživa u širokom dijapazonu žanrova, od klasike do džeza i roka.

U osvjedočenom koncertnom ambijentu gornjolastovske scene na otvorenom nastupiće Marija Mitrović (klavijature), Luna Kostadinović (violina), Tin Džaferović (kontrabas), Blažo Tatar (bubnjevi) i Ivan Marović (gitara). Moderator će biti muzikolog i muzički kritičar Boris Marković.

"Predstavljanjem muzičara i ansambala koji su porijeklom ili životnim okolnostima vezani za Boku, realizuje se jedan od ciljeva Festivala - jačanje kapaciteta lokalne muzičke scene. U okviru tog segmenta, publika će u Gornjoj Lastvi moći da prisustvuje autorskom koncertu kompozitora Ivana Marovića. Festivalom želimo da promovišemo i unapređenje lokalnog nasljeđa, a predstavljanjem autorskih djela Bokelja, nadamo se da ćemo inspirisati i druge na slične poduhvate", izjavili su iz PR tima Festivala.

Besplatni prevoz za publiku obezbijeđen je u 21.30 h sa autobuske stanice u centru Tivta. Broj mjesta je ograničen.

Tivćanin Ivan Marović je u Kotoru završio nižu i srednju muzičku školu. Kao osnovca ga zapaža istaknuti jugoslovenski kompozitor Vojin Komadina, koji mu postaje mentor. Upisuje potom studije kompozicije i klavira na Cetinju. Tokom školovanja svoja znanja je širio i upotpunjavao posjećujući brojne master-klasove, ne samo na polju kompozicije, već i džez klavira i filmske muzike, snimajući više albuma džez muzike i ostalih žanrova. Pored autorske bavi se aktivno pozorišnom i filmskom muzikom za koju je dobitnik više nagrada na domaćim i inostranim festivalima.

Podsjećaju da se prvo izdanje Tivat Music Festivala održava na više lokacija u Tivtu i Bokokotorskom zalivu, od 18. juna do 12. avgusta, u partnerstvu sa Centrom za kulturu Tivat, uz podršku zlatnog sponzora Coca-Cola HBC Crna Gora, te kompanija Luštica Bay, Porto Montenegro, Henley & Partners, Montenegro Sotheby’s Realty, Regent Montenegro i drugih značajnih sponzora, partnera i prijatelja iz zemlje i inostranstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније