Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

A.J. [ Index.hr ]

17. 07. 2024. 20:25 >> 20:39

neke je i kritikovao

Stiven King odabrao šest najboljih adaptacija svojih djela

Dok su neke od ovih adaptacija ostale upamćene kao kultni klasici, druge su kritikovali gledaoci, a ponekad i sam King.

Američki pisac Stiven King jedan je od onih autora čija su djela često osnova za brojne holivudske filmove i televizijske serije.

Dok su neke od ovih adaptacija ostale upamćene kao kultni klasici, druge su kritikovali gledaoci, a ponekad i sam King, prenosi Index.hr.

Tokom intervjua za časopis Roling Stoun, poznati autor je rekao koje filmove smatra najboljim adaptacijama svojih djela.

Ostani uz mene

U pitanju je avanturistički dramski film iz 1986. u režiji Roba Rajnera sa Riverom Feniksom i Kriferom Saterlendom. Film prati pisca Gordija Lačanku, koji u novinama čita vijest o ubistvu svog najboljeg druga iz djetinjstva i prisjeća se događaja koji mu je zauvijek promijenio život.

Kada je imao 12 godina, Gordi i njegovi prijatelji Kris, Tedi i Vern krenuli su da pronađu tijelo dječaka kog je udario voz.

Bjekstvo iz Šošenka

Ovu dramu je režirao Frenk Darabont sa Morganom Frimanom i Timom Robinsom u glavnim ulogama. Priča prati bankara Endija Dufrena, koji je proglašen krivim za ubistvo svoje žene i njenog ljubavnika i osuđen na doživotnu robiju, iako tvrdi da je nevin.

Endija šalju u ozloglašeni zatvor Šošenk, gdje ga u početku drže podalje, ali se ubrzo sprijatelji sa uticajnim zatvorenikom Redom.

Zelena milja

Još jedan klasik Franka Darabonta sa Tomom Henksom. Zelena milja je drama smještena u vrijeme Velike depresije, koja prati zatvorskog čuvara Pola Edžkomba. Edgecombe je radio u osuđeniku na smrt u zatvoru „Cold Mountain“, gdje je upoznao zatvorenika Džona Kofija koji je osuđen za ubistvo i silovanje dvije djevojke.

Uprkos svom zastrašujućem izgledu, Kofija je dobroćudan i naivan. Osim toga, ima natprirodni dar koji koristi da pomaže ljudima, zbog čega Edžkomb vjeruje da nije kriv za brutalno ubistvo.

Mizeri

Psihološki horor film Mizeri, reditelja Roba Reinera, priča priču o poznatoj spisateljici koju je kidnapovao opsjednuti obožavatelj jer želi da promijeni kraj jednog od svojih romana.

Glavne uloge tumače Keti Bejts, Džejms Kan, Frensis Sternhagen, Ričard Farnsvort i Lorin Bekol.

Dolores Klejborn

Dolores Klejborn je psihološka drama Tejlora Hekforda sa Keti Bejts, Dženifer Džejson Li, Kristoferom Plamerom i Dejvidom Straternom.

U središtu priče je zategnut odnos između Selene St. Džordž (Li) i njena majka Dolores (Bejts), koja je optužena za ubistvo starice o kojoj se brinula.

Cujo

Cujo je kultni horor film iz 80-ih u režiji Luisa Tiga sa Di Volas, Danijelom Hju-Kelijem i Denijem Pintauro u glavnim ulogama. Priča prati majku i sina koji pokušavaju da pobjegnu od ljutog svetog Bernarda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније