Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

M.L.B.

03. 07. 2024. 19:15 >> 19:15

Po tekstu i režiji Dragana Koprivice

U Rožajama odigrano "Veče istine" 

U Centru za kulturu Rožaje sinoć je premijerno odigrana nova predstava u izvedbi Dramskog studija talentovanih rožajskih amatera pod nazivom “Veče istine” po tekstu i režiji Dragana Koprivice.

Kako navodi Koprivica u objavi za medije mladi talenti su se nakon dugotrajnih čitalačkih i scenskih proba sinoć pred rožajskom publikom pokazali kao istinski zaljubljenici u pozorišnu umjetnost.

“Najstariji među njima, sedamnaestogodišnji Ibrahim Kujević opravdao je povjerenje u ulozi nadobudnog pisca, i Rijalda Šahman i Muzafera Kujević u ulogama dvije književne kritičarke. Ajlin Camić, Amra Sutović i Dina Dedeić dobro su se snašle u ulogama gledateljki na književnoj promociji, a Berin Kujević komično odigrao snimatelja „Š“ TV”, kazao je Kprivica. 

Ova satirična komedija, kako kaže Koprivica, na nivou groteske razotkriva česte anomalije i mahinacije u književnim krugovima, imajući u središtu zbivanja koaliciju lokalnog pjesnika “velikana” i dvije kritičarke, uvijek spremne da svoje komplimente piscu doziraju shodno visini honorara.

Mladi Rožajci su dobro razumjeli poruke predstave u duhu satirične komedije, što su i dokazali svojom uvjerljivom glumom, tim prije što je od 2018. godine „Veče istine“ njihov već peti dramski projekat i to po tekstovima i režiji Koprivice.

Prvi, „Kongres pomirenja“ (2018.), na FDA u Bijelom Polju osvojio je tri priznanja, a uslijedili su i „Književno veče“ (2019), „Hamlet u doba marketinga“ (2021) i „Voljelo se dvoje mladih“ (2023). 

Po već ustaljenoj praksi sa prethodnim predstavama, izvođenim u više naših gradova, ali i u Sarajevu i Kruševcu, CZK Rožaje ima u planu da mladi rožajski talenti i sa ovom novom predstavom gostuju po Crnoj Gori i regionu.

Shodno konceptu, predstava će za Dane dijaspore u Rožajama moći biti izvedena i na otvorenom, u drugoj polovini jula. Tehničko vođstvo potpisuju Damir Skarep i Mervad Nurković a premijeru komada „Veče istine“ snimila je Radio Televizija Rožaje, te će predstava biti dostupna i širem TV auditorijumu. 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније