Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

25. 06. 2024. 12:56 >> 12:56
Čitaj mi:

SJUTRA U KRALJEVSKOM POZORIŠTU

Koncert studenata Muzičke akademije i CSO

Muzička akademija i Crnogorski simfonijski orkestar udružili su snage i priredili koncert pod dirigentskom palicom Marka Korovića koji će biti izveden u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom" sjutra, 26. juna u 20 sati.

Kako navode u saopštenju publika će imati priliku da uživa u izvedbama remek djela Mozarta, C. Saint-Saënsa i M. Giuliania.

"Ovaj događaj ima poseban značaj jer će prvi put od osnivanja CSO, studenti Muzičke akademije nastupiti kao solisti. Među izvođačima su Marija Sinđić (flauta), Lucija Ulićević (klavir), David Marton (gitara) i Viktor Huter (violina), čiji će talent i posvećenost muzici zasigurno privući pažnju publike. Osim solista, mladi talentovani gudači i duvači sa odsjeka Izvođačke umjetnosti pridružit će se Crnogorskom simfonijskom orkestru kao važna podrška, ističući važnost ovakvih inicijativa za razvoj mladih muzičara i njihovo sticanje profesionalnog iskustva u saradnji s renomiranim orkestrom", navode u saopštenju Muzičke akademije UCG.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније