Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

M.L.B.

08. 05. 2024. 09:44 >> 09:44
Čitaj mi:

9. I 10. MAJA

Filmski festival “Misli o drugima“ u KIC-u

  Filmski festival “Misli o drugima“ (MOD FEST) prvi je i jedini festival takve vrste u Crnoj Gori. Festival „Misli o drugima“ povezuje manjine vjerujući u društvene promjene i promovisanje različitosti kroz film.

Festival će biti održan 09. i 10. maja u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” sa početkom u 11h.

Festival će ugostiti domaća imena iz svijeta filma, kao i predstavnike manjinskih naroda u Crnoj Gori. Primarna publika kojoj se obraćamo jesu srednjoškolci i studenti, ali i svi građani/ke Podgorice i Crne Gore.

Ovim festivalom želimo da doprinesemo da što više mladih iz manjinskih zajednica uđe u svijet filma, da ih zainteresujemo da se odvaže da upišu umjetničke fakultete, da snimaju priče i teme koje ih interesuju. Festival će biti platforma koja spaja mlade sa iskusnim profesionalcima, gdje će moći da dobiju odgovore i uključe se u dijalog na više tema.

MOD Fest sadrži projekcije filmova i panel diskusije kojima se promovišu i čuvaju nacionalne i kulturne posebnosti manjina.

Publika će moći da pogleda slijedeća filmska ostvarenja: "Palma" reditelja Gabriela Camaja, "Nekome svome" Seada Šabotića, "Mirsada" Danila Marunovića, "Život,priključenija i održivi razvoj jednog kokota" Vladimira Perovića, "Život po Dejvidu" Duška Miljanića i " Rožaje-kasaba koje više nema" Damira Skarepa.

U okviru festivala biće održane dvije panel diskusije: “Manjine na filmu: Finansiranje i podrška filmova na temu manjina “ i “Očuvanje kulturnog nasljeđa: Izazovi i mogućnosti za filmske stvaraoce, pripadnike manjinskih naroda.

Projekat je podržao Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore. Ulaz je slobodan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније