Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B. [ TVCG ]

08. 02. 2024. 07:44 >> 07:45
Čitaj mi:

JANKETIĆ

"Pontonovo srce" film sa dosta ljubavi, Crna Gora fantastična scenografija

Snimanje romantične komedije "Pontonovo srce" po tekstu Antonija Gabelića i u režiji Senada Šahmanovića, a u produkciji RTCG uveliko traje. Jedan od glavnih protagonista glumac Marko Janketić, kaže da je u pitanju jedan lijep i zanimljiv scenario i prilika za RTCG napravi nešto novo i drugačije.

Kako je kazao gostujući u "Dnevnoj sobi" u filmu nema ratova, nema tuče, oružja i nasilja, samo dosta ljubavi. To je jedna topla ljudska priča, kojih, kako kaže, nedostaje.

"Rad sa ekipom RTCG je odličan, uživam i radosan sam što sam se vratio nakon desetak godina kada sam radio na seriji 'Dojč kafe". Svi su profesionalni i nemam zamjerke. Ja sam na relaciji Beograd - Crna Gora, jer tamo radim predstavu, a očekujem da do marta završimo snimanje filma. Što se tiče lokacija na kojima radimo, Crna Gora je, a to je još davno Živko Nikolić otkrio, sama po sebi fantastična scenografija i priroda je izvanredna. Snimali smo na Rijeci Crnojevića, u Boki, put Cetinja, u Podgorici i biće to jedan fotogeničan film", kaže Janketić.

Njegovi korijeni su Crnoj Gori, u selu Tomaševo kod Bijelog Polja porodica ima imanje, kuću i tu je manji amfitetar koji je, kako ističe, fantastičan ambijent u kojem su se dok je otac Mišo Janketić bio živ, igrale predstave i nada se da će to pozorište pod nebom ponovo oživjeti i o tome intezivno razmišlja.

"Tu su se igrale neke predstave sa Barskog ljetopisa, 'Dvije kristale čase', "Jakov grli trnje" i neke druge koje su prilagodljive tom ambijentu. Tu bi se mogle vrlo lijepo igrati Čehovljeve drame i nadam se da će biti prilike za to. Potrebno je vrijeme, ali i finasije, ali trudiću se da se to desi", naglašava Marko.

Uz oca i majku glumce bio je, kaže, od ranog djetinjstva upućen u pozorište, i zavolio je tu profesiju, i kao način mišljenja i kao odnos prema životu. Upisao je akademiju u Novom Sadu iz trećeg puta i bilo je tu, ističe, i sreće, ali i puno rada.

"Još uvijek mislim da sam na početku karijere i mislim da se umjetnik razvija do posljednjeg daha, do kraja života", poručuje Janketić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније