Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

29. 09. 2023. 11:19 >> 11:19
1

PLOVILE JADRANOM

Dvije boce sa crtežima sa 17. HSF-a stigle do obala Italije

Dvije boce sa stipovima specijalnih gostiju 17. Hercegnovskog strip festivala doplovile su do jedne plaže na obalama Italije. Pronalazači "poruka u boci" su preko društvenih mreža podijelili svoje oduševljenje.

Kako navodi organizator festivala Nebojša Mandić, samo dan nakon što su Valeria i Ana pronašle bocu sa stripom Iana Čerčila na plaži u Brindiziju, nove dvije boce isplivale su na još jednu dobro poznatu lokaciju, plažu Le Ćezine u dijelu Lećea zvanom San Kataldo.

"Riječ je o originalnim radovima specijalnih gostiju 17. Hercegnovskog strip festivala, koji su u staklenim bocama sa plutanim čepovima bačene u more petog festivalskog dana sa katamarana 'Tahiti'. Ovo su druga i treća boca sa stripom pronađene u blizini Lećea, a srećni nalazač zove se Vitorio Galati, i ekipi Hercegnovskog strip festivala javio se fotografijama i porukom preko društvene mreže Instagram", navodi Mandić.

"Pronašao sam dvije boce. Ovo je fantastično! Mnogo vam hvala!", napisao je Vitorio.

Autori pronađenih radova su Francuz Fred Remuzat, ovogodišnji predavač na Master klasu iz storibordinga koji je po treći put organizovao HSF, te Španac Fransis Portela, velika zvijezda najvećih svjetskih izdavača Marvel i DC Comics.

Ekipa HSF se potrudila da se odmah uspostavi kontakt između nalazača i autora na zadovoljstvo svih aktera, jer su i sami autori presrećni, pošto je ovo za njih jedinstveno životno iskustvo.

"Saldo pronađenih boca sada se popeo na osam, a pored tri pronađene u Lećeu, dvije boce su pronađene u Brindiziju, po jedna na Istri i na otoku Pašman, te kod nas u Bigovi. Umjetnost, more i Hercegnovski strip festival su uspostavili sada već značajnu vezu između ovih italijanskih gradova i Herceg Novog i Boke Kotorske. Na potezu su svi oni koji ovakvu konekciju mogu pretvoriti u međusobnu saradnju i promociju destinacija", navodi Mandić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније