Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ A.B. ]

26. 09. 2023. 15:12 >> 15:24
1

POKRENUTA INICIJATIVA

TO Bar želi da formira Gradsku muziku

Turistička organizacija Bar pokrenula je inicijativu za formiranje Gradske muzike u ovom primorskom gradu.

Kako su kazali iz organizacije, Gradska muzikažće baštiniti vjekovnu tradiciju Bara prezentacijom muzičke umjetnosti na kvalitetan način.

Podsjetili su da je davne 1911. godine osnovana Prva narodna muzika u Baru, prva građanska muzika u tadašnjoj Crnoj Gori i to pod pokroviteljstvom Milice, žene prijestolonaslednika Danila Petrovića.

Naveli su da organizacija i funkcionisanje Gradske muzike predstavlja veoma zahtjevan projekat, koji će realizovati, kako navode, u saradnji sa Opštinom Bar realizovati.

"Grad Bar sa svojom bogatom kulturnom i turističkom tradicijom zaslužuje da ima svoju, autentičnu „Gradsku muziku“ kao još jedan vid prezentacije našeg kulturnog nasleđa budućim generacijama, građanima i turistima tokom cijele godine. Gradska muzika bila bi odličan način svojevrsne promocije, kako u okviru organizacija brojnih manifestacija i drugih kulturno-umjetničkih događaja, tako i prilikom naše međunarodne promocije na sajmovima i prezentacijama", zaključeno je u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније