Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ R.B. ]

16. 03. 2023. 10:29   >>  10:28

PREDSTAVA CNP-A

"Jerma" sjutra u Centru za kulturu Tivat

Pozorišna predstava "Jerma", rađena u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice, biće odigrana sjutra, u 20 časova, na Velikoj sali Centra za kulture Tivat.

Adaptaciju i režiju potpisuje Ana Tomović, tekst je prevela prof. dr Slavica Perović, dramaturg je Vuk Ršumović, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Momirka Bailović, scenski pokret je radila Tamara Vujošević Mandić, asistentkinja kostima je Gordana Bulatović a izvršni producent Danilo Milatović.

U predstavi igraju: Kristina Obradović, Aleksandar Gavranić, Žaklina Oštir, Maja Stojanović, Vule Marković i Sanja Vujisić.

"Jerma" je potresna psihološka drama koja govori o praznini, ljubavi i nemogućnosti razumijevanja između dvoje ljudi koji se vole, čija je glavna protagonistkinja žena koja ne može da se ostvari kao majka.

"Ovaj tekst je pisao i režirao Sajmon Stoun i bio je izuzetno uspješan u Engleskoj. Ova drama je zaista 100% tekst pisca, sve je sadržano u riječima i najveći izazov je bio taj jezik transponovati u ovu sredinu, da se glumci povežu sa njim i da potpuno uđu u likove. Vjerujem da je ova tema toliko važna za ovu sredinu da, bez obzira na to što je britanski tekst, možemo jako dobro da se povežemo sa njim", kazala je rediteljka Tomović nakon premijere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније