Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

М.М.Љ. [ Beta ]

10. 11. 2022. 09:25   >>  09:34

FRANCUSKA BIBLIOTEKA

Britanski kolekcionar poklonio Francuskoj neobjavljene fotografije Hitlera

Britanski kolekcionar poklonio je Nacionalnoj biblioteci Francuske fotografije posjete nacističkog lidera Adolfa Hitlera Parizu posle njemačke invazije na Francusku 1940. godine, od kojih neke nikada ranije objavljene u javnosti, saopštila je francuska biblioteka.

Kolekcionar Čarls Čedvik-Hili (82), sam fotograf i izdavač, poklonio je 20 fotografija.

"To su fotografije koje je napravio Hajnrih Hofman, Hitlerov zvanični fotograf od 1924. godine. Fotografije datiraju od 23. juna 1940. godine kad je Hitler bio u Parizu", navela je francuska kulturna ustanova.

Nacionalna biblioteka je dodala da su fotografije od neprocenjive istorijske vrijednosti, a "svjedoče i o ključnoj ulozi Hofmana kao fotografa i izdavača u gradnji imidža Hitlera kao legende".

Hitler je rano ujutro 23. juna 1940. godine posetio Pariz. Sletio je na vojni aerodrom Burže kod Pariza i potom posjetio glavni grad Francuske, koji je tada bio napušten. Tog jutra se vratio u Njemačku, a Francusku više nikad nije posjetio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније