Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.M.Lj. ]

11. 05. 2022. 10:20   >>  10:18

PG SAJAM KNJIGA

Predstavljanje knjige "So i more" Ive Bajković

Knjiga kolumni, eseja i priča "So i more" autorke Ive Bajković biće predstavljena u četvrtak, 12. maja u 19 časova na 16. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga.

O knjizi će govoriti Miomir Maroš i autorka, a promociju će voditi Stanka Stanojević.

„Iva Bajković piše drukčije. Hrabrije. Iz neposredne blizine. Iz samog srca egzistencije. O porodici, odrastanju i ljubavi, o nezaboravnim druženjima i rastancima. O Beogradu, Podgorici i Budvi, o zanosima mladosti i sivilu svakodnevice, o borbi da se ostane dostojanstven i onda kad bi čovjek najradije gorko opsovao. O nadi da nas ni u ovom premreženom haosu još nije sasvim napustila sloboda govorenja istine.

I zato se njeno pismo prima kao stisak prijateljske ruke, kao nešto blisko, toplo, saučesničko. Sve ostalo možeš ostaviti na obali ili u hotelu, kad se vraćaš sa odmora: pročitao i zaboravio! A Ivine bilješke su tu, posmatraju nas svojim radosnim i radoznalim očima, obraćaju nam se jezikom koji čak i na internetu uliva obično ljudsko povjerenje. Ne kriju svoje slabosti, ne plaše se da priznaju poraze i zablude – ali nastavljaju da zapitkuju, da vole i da vjeruju“, zapisao je u recenziji Želidrag Nikčević.

Iva Bajković je rođena 19. oktobra 1973. godine u Beogradu. Završila je Akademiju lepih umetnosti, odsjek menadžment u kulturi i umjetnosti.

Od 1994. radi kao televizijski novinar. Karijeru je započela u Beogradu na Trećem kanalu, a zatim je nastavila da se bavi tim poslom u Budvi i Podgorici.

Bila je aktivan učesnik političkih procesa od 2012. do 2020. godine i često je svojim objavama na društvenim mrežama ukazivala na društvene probleme.

Knjiga kratkih eseja, kolumni i priča je njena prva knjiga.

Živi u Budvi. Ima dva sina.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније