Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.M.Lj. ]

17. 01. 2022. 08:45 >> 08:49
2

"SO I MORE"

Promocija knjige Ive Bajković

Nova knjiga autorke Ive Bajković ,,So i more", objavljena u izdanju Narodne biblioteke Budve (2021) biće promovisana u utorak, 18. januara u sali Javne ustanove ,,Zahumlje", u Nikšiću.

Promocija počinje u 19 časova a o knjizi će govoriti: Miljan Mijušković, Radomir Uljarević, Milica Bakrač i autorka, dok će gost večeri biti satiričar Predrag Baćko Milačić.

Recenzent knjige ,,So i more", književni kritičar Želidrag Nikčević o novom ostvarenju Bajkovićeve ističe ,,da Iva piše drukčije. Hrabrije. Iz neposredne blizine. Iz samog srca egzistencije”.

“O porodici, odrastanju i ljubavi, o nezaboravnim druženjima i rastancima. O Beogradu, Podgorici i Budvi, o zanosima mladosti i sivilu svakodnevice, o borbi da se ostane dostojanstven i onda kad bi čovjek najradije gorko opsovao. O nadi da nas ni u ovom premreženom haosu još nije sasvim napustila sloboda govorenja istine. I zato se njeno pismo prima kao stisak prijateljske ruke, kao nešto blisko, toplo, saučesničko". istakao je Nikčević.

Iva Bajković je rođena 1973. godine u Beogradu. Završila je Akademiju lepih umetnosti, odsjek menadžment u kulturi i umjetnosti.

Od 1994. radi kao televizijski novinar. Karijeru je započela u Beogradu na Trećem kanalu a zatim je nastavila da se bavi tim poslom u Budvi i Podgorici.

Bila je aktivan učesnik političkih procesa od 2012. do 2020. godine i često je svojim objavama na društvenim mrežama ukazivala na društvene probleme.

Knjiga kratkih eseja, kolumni i priča je njena prva knjiga.

Živi u Budvi. Majka je dva sina.

Promocija knjige će se održati uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera protiv virusa Kovid 19.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније