Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

P. R.

21. 10. 2024. 14:05 >> 14:01
Čitaj mi:

22. i 23. oktobar

"Ibzen mašina" dvije večeri na Velikoj sceni CNP-a

Predstava "Ibzen mašina" biće izvedena u utorak i srijedu, 22. i 23. oktobra, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP).

Režiju potpisuje crnogorska rediteljka Ana Vukotić koja je, sa dramaturškinjom Željkom Udovičić-Pleština, u "Ibzen Mašinu" objedinila četiri djela čuvenog norveškog dramskog pisca Henrika Ibzena: "Stubovi društva", "Heda Gabler", "Nora" i "Narodni neprijatelj".

Podsjećaju da je predstava premijerno izvedena u aprilu i naišla je na odlične reakcije publike.

Uloge tumače: Simo Trebješanin, Jelena Minić, Žana Gardašević-Bulatović, Miloš Pejović, Ana Vujošević, Aleksandar Gavranić, Luka Stanković, Radmila Škuletić, Lazar Đurđević, Jovan Dabović i Ana Vučković.

Drame, po kojima je predstava rađena, prevela je Anka Katušić-Balen.

Za scenografiju i dizajn plakata bio je zaslužan Vanja Magić, za kostime Lina Leković, dok su koreografija i scenski pokret djelo Sonje Vukićević.

Dizajnom svjetla bavili su se Ana Vukotić i Vanja Magić.

Rediteljka Vukotić potpisala je i izbor muzike.

Njena asistentkinja bila je Nataša Milićević, dok su asistentkinje kostimografa i scenografa Mia Đurović i Jelena Ivančević.

Izvršna producentkinja predstave je Janja Ražnatović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније