Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

M.M.Lj.

25. 01. 2024. 10:55 >> 11:10
3

U 47. GODINI

Preminula glumica Ivana Mrvaljević

Crnogorska glumica i producentkinja Ivana Mrvaljević preminula je danas, u 47. godini.

Mrvaljević, koju pamtimo kao jednu od najznačajnijih crnogorskih glumica svih vremena, rođena je 1976. godine na Cetinju.

U rodnom gradu se školovala, da bi 1999. diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi Bora Stjepanovića. Sedam godina (1999-2006) bila je stalni član ansambla Gradskog pozorišta u Podgorici, a 2001. osniva NVO „Teatar mladih“ na Cetinju.

Osim glumom bavila se i produkcijom. Bila je izvršni direktor u producentskoj kući "MM Production" iz Budve, gdje je producirala TV seriju "To toplo ljeto" i TV film "Pare ili život".

Od 2007. do 2008. godine, bila je umjetnički direktor Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ na Cetinju, gdje je oformila Akademsku scenu ART. Od 2007. godine član je Upravnog odbora Udruženja filmskih stvaralaca Crne Gore.

U Italiji, Torinu završila je Master za kinematografsku i televizijsku produkciju i cross medijalne komunikacije.

Januara 2012. godine na Cetinju je osnovala produkcijsku kuću "Andromeda pictures".

Bila je direktor Gradskog pozorišta u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније