Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ B92.net, objavila B.B. ]

18. 07. 2019. 23:35 >> 23:28

KEVIN SPEJSI OSLOBOĐEN

Odbačena tužba zbog seksualnog napada

Tužioci američke države Masačusets odbacili su optužbe za seksualno zlostavljanje protiv poznatog holivudskog glumca Kevina Spejsija.

Spejsi (59) je optužen da je seksualno zlostavljao tinejdžera u jednom baru u Nantaketu 2016. godine.

Međutim, optužbe za napad su odbačene, jer je momak koji je tužio glumca odbio da svjedoči o nestalom telefonu, za koji je odbrana rekla da može da dokaže nevinost glumca.

Spejsija su tužili za nekoliko seksualnih prestupa, što je rezultiralo krivičnom prijavom.

U tvrdnjama koje datiraju od prije tri godine navodi se da je Spejsi častio pićem tinejdžera, a potom ga napao u baru u Nantaketu.

Sud je naložio momku koji je tužio Spejsija da ovog mjeseca svjedoči, nakon što je izjavio da je izgubio telefon koji je koristio u noći kada ga je glumac navodno napao.

Spejsijevi advokati optužili su ga da je obrisao poruke i rekli da se taj telefon može iskoristiti u dokazivanju nevinosti njihovog klijenta.

Međutim, mladić se pozvao na Peti amandman i odbio da svjedoči.

U saopštenju koje je objavljeno u srijedu, tužilaštvo Okruga Kejp i Ajlanda piše da ih je nedostupnost svjedoka koji se žalio dovelo do odluke da odustanu od slučaja.

Tužilac je početkom mjeseca rekao da odbacuje građansku parnicu protiv glumca.

Optužbe na račun Spejsija su se desile kada ga je jedan glumac optužio za seksualno uznemiravanje kada je imao 14 godina. Kevin Spejsi je tada imao 26.

Spejsi se izvinio zbog neprikladnog ponašanja i nemilog dođaja kojeg ne može da se sjeti.

Zbog drugih optužbi o nedoličnom ponašanju, oskarovca su izbacili iz popularne Netfliksove serije Kuća od karata, a scene u kojima on igra u filmu "All the Money in the World" su isječene.

Ovaj slučaj je jedan od malobrojnih krivičnih prijava koje su se dogodile nakon pokreta #MeToo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније