Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

26. 07. 2015. 18:06 >> 17:56

ODUZELI PUŠKE, PIŠTOLJE..

Policija uhapsila tri osobe

Crnogorska policija je, u više gradova, danas i u prethodnom periodu pronašla i oduzela pet komada vatrenog oružja – automatsku pušku, lovačku pušku, dva pištolja, revolver i municiju. Policija je uhapsila tri osobe, među kojima i jedno bezbjednosno interesantno lice iz Bara.

"Službenici Centra bezbjednosti Bar su danas nešto poslije ponoći, postupajući po operativnim saznanjima, u blizini jednog lokala u Baru kontrolisali Marka Radomana (28) iz Bara, kod kojeg su, za pojasom, pronašli pištolj marke „M 57“ za koji ovo lice inače ne posjeduje oružni list", saopšteno je iz policije.

Radoman, koji je i bezbjednosno interesantno lice je uhapšen, a o događaju je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Baru.

"On je, uz krivičnu prijavu, priveden ZODT u Baru, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oduzeti pištolj će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja", kazali su iz policije.

Službenici CB Pljevlja su, postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Pljevljima, 22. jula pretresli kuće i pomoćni objekat Dragmila Klačara (54) iz Pljevalja, gdje su pronašli i oduzeli više komada oružja.

"Pronađena je lovačka puška marke „Zastava“ cal.12 mm sa tri patrona metaka sa oružnim listom čija je važnost istekla, automatska puška cal. 7,62 mm sa okvirom u kojem se nalazilo tri komada municije, kao i pet odgovarajućih okvira, dva tromblonska nastavka i 52 komada municije različitih kalibara i pištolj marke „Zastava TT“ cal. 7,62 mm sa okvirom u kojem se nalazilo četiri komada municije", navodi se u saopštenju.

O događaju je upoznat ZODT u Pljevljima koji je naložio da mu se Klačar privede uz krivičnu prijavu u skraćenom postupku, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici CB Budva su istog dana, prilikom kontrole Miodraga Vujoševića (37) iz Podgorice, u jednom ugostiteljskom objektu u Budvi, oduzeli revolver marke „Smit & Wesson 38 special“, model 60, u kojem se nalazilo pet metaka, a za koji Vujošević nije imao oružni list.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija Vujošević je uhapšen i priveden ZODT u Kotoru. Protiv njega je, shodno nalogu tužioca, podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније