Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M.

13. 09. 2024. 14:53 >> 15:42

VIŠI SuD

Kordiću i Ćetkoviću pritvor do 30 dana

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici danas je, nakon saslušanja, odredio pritvor do 30 dana Budvanima Davoru Kordiću i Aleksandru Ćetkoviću, koji su juče uhapšeni po nalogu specijalne tužiteljke Nataše Bošković zbog sumnje da su dio kriminalne organizacije Radoja Zvicera i Nikole Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara.

"Pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva", kazao je Libertasu branilac Kordića i Ćetkovića, advokat Ranko Radonjić.

Pored dvojice uhapšenih Budvana, odbjeglog Zvicera i Vušovića, za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije osumnjičeni su i Podgoričanin Mario Milošević, Radovan Mujović i Ivan Biletić, koji su u pritvoru zbog drugih krivičnih djela.

Oni su juče, nakon Kordića i Ćetkovića, takođe, saslušani u Specijalnom državnom tužilaštvu i svi su, navodno, negirali veze sa Zvicerom i Vušovićem, koji su osumnjičeni da su podstrekavali kriminalnu grupu na ubistvo visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog kriminalnog klana, Marka Ljubiše, zvanog Kan.
Krivična prijava podnijeta je i protiv državljanina Srbije D.T, koji je u bjekstvu.

Tokom izviđaja, saopšteno je juče iz SDT-a, prikupljeni su dokazi da su Zvicer i Vušović, u 2020. godini, u Crnoj Gori i Srbiji, organizovali kriminalnu grupu, čiji su pripadnici postali uhapšeni Kordić i Ćetković, D.T, Milošević, Mujović i Biletić, kao i, u međuvremenu, optuženi Lazar Ilić, Strahinja Savić, Grga Milićević, Miloš Klečko i Nikola Milenković.

"Koja je djelovala tokom te i naredne godine, sa ciljem ubistva i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći. Osumnjičeni organizatori su, izvršavajući kriminalni plan, kod optuženih L.I. i S.S. (Ilić i Savić, prim.a) stvorili odluku da ubiju M.LJ, sa nadimkom K (Marko Ljubiša-Kan, prim.a), zbog čega su optuženi preduzimali određene radnje sa tim ciljem. Međutim, u tome su spriječeni jer ih je uhapsila policija, u januaru 2021. godine, u Budvi", piše u saopštenju portparola SDT-a, specijalnog tužioca Vukasa Radonjića.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније