Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V.

14. 08. 2024. 15:52 >> 17:28
Čitaj mi:

AMERIČKA DRŽAVLJANKA PRIJAVILA

Bar: Otac kidnapovao maloljetnu kćerku i napustio Crnu Goru

Američka državljanka Trejsi Šenon Li, koja četvrtu godinu ima stalni boravak u Baru prijavila je danas policiji da je njenu maloljetnu kćerku Zinleu Rajan kidnapovao njen otac Tomas Holenbek. Iz Uprave policije za Portal RTCG su kazali da rade na rasvjetljavanju ovog slučaja, te da je prijava primljena u CB Bar danas. Naglasili su da su o svemu upoznati Interpol i albanska policija, imajući u vidu informacije da se Holenbek i kćerka nalaze u toj zemlji. Saopšteno nam je i da je povodom ovog slučaja raspisana međunarodna objava, radi lociranja maloljetnice.

Prema riječima Šenon Li, Tomas Holenbek je njen bivši vanbračni suprug. Ona navodi da je Holenbek sa njihovom šestogodišnjom kćerkom ilegalno prešao crnogorsko-albansku granicu. Šenon Li je informisana preko Ambasade SAD u Podgorici da je u američkoj ambasadi u Tirani tražio pasoš za dijete. O otmici djeteta obavješten je Interpol.

Šenon Li je za Primorski portal kazala da je jutros od Ambasade SAD u Podgorici obavještena da je Tomas Holenbek u ambasadi SAD u Tirani zatražio da se za Zinlea Rajan uradi pasoš.

"U toku je sudski postupak u Crnoj Gori oko starateljstva nad maloljetnom. Sud još nije donio pravosnažnu presudu. Sud je prošle godine, u spetembru, dozvolio da Thomas viđa našu kćerku dva puta nedeljno, utorkom i petkom od 16 do 21 sat. To pravo je počeo koristiti tek u jun ove godine. Dešavalo se da zakasni, ali je navodio da su to objektivni razlozi, gužva u saobraćaju. Do sinoć je uvjek obavještavao telefonom. Međutim, sinoć kada nije doveo dijete, zvala sam ga, ali je telefon bio isključen. Tokom noći posle 22 časa sam pošla u Centar bezbjednosti Bar i prijavila da dijete nije vraćeno kući. Bila sam veoma zabrinuta. Strijepila sam da je nije kidnapovao. Na žalost to se jutros i potvrdilo, ispričala je Shannon Lyn za Primorski portal.

Doselila se u Bar prije četiri godine

Prema navodima Šenon Li, u Ambasadi SAD u Tirani su potvrdili kolegama u Podgorici da su vidjeli dijete i da fizički izgleda dobro.

Iz ambasade SAD u Podgorici su, navodi Šenon Li, preporučili da sve prijavi policiji, kao i Interpolu.

Na Interpolu je da naloži Ambasadi SAD u Tirani da traži izručenje šestogodišnjeg djeteta majci u Crnu Goru.

Šenon Li je u izjavi datoj policiji, u koju je Primorski portal imao uvid, navela da je Tomas Holenbek osuđivan za više krivičnih djela.

Iz SAD Šenon Li sa djecom se doselila u Crnu Goru, Bar, prije četiri godine.

Otac djevojčice tvrdi da ju je njegova bivša partnerka zapravo kidnapovala

Tomas Holenbeck, čovjek kog je optužila Trejsi Šenon Li da je oteo njihovu maloljetnu ćerku u Crnoj Gori, već mjesecima na društvenim mrežama dijeli informacije o sporu sa bivšom partnerkom. Prema njegovim riječima, Trejsi Šenon Li je otela njihovu ćerku u Americi i odvela je u Crnu Goru, odakle on pokušava da je vrati.

O trogodišnjoj devojčici postoji i GoFundMe stranica, na kojoj se navodi da otac ima puno starateljstvo.

"Nezakonito je otela majka i izvela iz zemlje u januaru 2021. godine Moj prijatelj, Tomas Holenbek, je njen otac. On ima puno starateljstvo i od tada se bori za njen povratak. U Crnu Goru je otputovao u septembru i dalje je tamo i bitka se nastavlja. Potrebne su molitve da se ova noćna mora uskoro završi", navodi se, između ostalog, na stranici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније