Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Krsto Gazivoda

18. 07. 2024. 20:37 >> 20:46

AKCIJA "GENERAL"

Radonjić: Javnost ima pravo da zna, ali mediji odmažu SDT-u

Akcija Specijalnog državnog tužilaštva nastavila se i danas. Saslušani su Damir Mandić i bivši gradonačelnik Budve Milo Božović, a mediji pišu da akcija General vodi ka visokopozicioniranom članu Vlade. Specijalni državni tužilac, Vukas Radonjić kaže da je još rano govoriti o tome i dodaje da mediji otežavaju posao SDT-u.

Nakon jučerašnjeg hapsenja 9 osoba, akcija “General” nastavila se i danas. U Specijanom državnom tužilaštvu saslušani su, već poznati javnosti, bivši gradonačelnik Budve Milo Božović, Vjekoslav Lambulić, Radovan Pantović i Damir Mandić. Sumnjiče se da su dio kriminalne organizacije koja je planirala da stavi u promet gotovo dvije i po tone kokaina, a čiji su organizatori Vaso Ulić i Radoje Zvicer. Oglasio se i Europol s kojim su crnogorske službe sarađivale u akciji.

Neki od osumnjičenih navodno pripadaju jednom od najozloglašenijih i najnasilnijih crnogorskih klanova, dok su drugi osumnjičeni da vode sopstvene nezavisne kriminalne grupe. Jedan od osumnjičenih, vođa ove kriminalne grupe, navodno je odgovoran za više ubistava počinjenih tokom ratova bandi.

Građani su danas imali priliku da pročitaju u medijima da jučerašnja akcija vodi ka jednom od visokopozicioniranih članova Vlade. Specijalni tužilac, Vukas Radonjić, kazao je za Javni servis da je još rano govoriti o tome i da razumije pravo javnosti da zna, ali da u ovoj fazi postupka, pisanja medija samo odmažu SDT-u.

"Jer eventualno mogu ozbiljno ometati postupak, mogu ozbiljno ometatit istragu. Mogu biti određeni signal određenim licima da napuste zemlju. Shvatam potrebu javnosti da zna i potrebu medija da obavijeste o tome javnost, ali isto tako smatram da je svrha krivicnog postupka u ovom trenutku, najranijoj fazi postupka mnogo važnija od samog tog prava javnosti da zna", kaže Radonjić.

Građani, ipak imaju pravo da znaju, pogotovo ako su oni koje su birali, upleteni u organizovani kriminal. Stoga su novinari na današnjoj konferenciji za medije pitali premijera da li zna nešto o tome.

"Nemamo tu informaciju, ali niko nije zaštićen. Tako da, za koga god se dokaze da je dio mafijaskih ili krimalnih organizacija, neće biti zaštićen, biće procesuiran", kazao je predsjednik Vlade Milojko Spajić.

U saopštenju Europol navodi da se devet osoba sumnjiče da su stvorili mrežu kako bi preko Evrope, prokrijumčarili drogu iz zemalja Južne Amerike u Australiju. Prilikom hapšenja, pretreseno je 15 lokacija, a zaplijenjena je dokumentacija, 22 komada oruzja, oko 700 komada municije i 15 vozila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније