Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

29. 05. 2024. 06:29 >> 19:21
11
Čitaj mi:

DUŠKO KNEŽEVIĆ ZA PORTAL RTCG

Spreman da dam dokaze o Đukanovićevim poslovima ali ne dok sam u Spužu

Za sve ono što sam do sada govorio o poslovima Mila Đukanovića, što sam iznio u javnost - za "Prvi milion“, "Ničiju kuću“, spreman sam da pružim dokaze i svjedočim o tome, ali ne dok sam u zatvoru u Spužu, i više novih dokaza neću iznositi osim onih što sam već dao. To je u ekskluzivnom intervjuu za Portal RTCG saopštio predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

Knežević je nedavno izručen Crnoj Gori iz Velike Britanije, a od SDT-a se tereti, između ostalog, za zloupotrebu ovlašćenja u privredi putem podstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca. Negirao je sve optužbe i istakao da ih je, između ostalih, fabrikovao Milivoje Katnić.  

Predsjednik Atlas grupe, kome je 30. aprila nakon saslušanja u Višem sudu u Podgorici određen jednomjesečni pritvor, odgovarao je preko članova svog pravnog tima na pitanja urednika Portala RTCG.

  • Da li vam je ponuđen status svjedoka saradnika od strane SDT-a?

- Neposredno su bile neke ponude, ali ja sam to odbio. Od ranije je poznat moj stav o tome: ne želim da budem ni svjedok saradnik ni zaštićeni svjedok! Prihvatanje takvog statusa značilo bi da priznajem krivicu za nepostojeća djela koja mi se stavljaju na teret. 

  • Očekujete li izmjenu optužnica protiv Vas?

- Očekujem da se izmijene sve optužnice koje su fabrikovali Milivoje Katnić i kriminalna hobotnica Mila Đukanovića. Jednostavno, očekujem reviziju svih optužnica i da budu odbačene kao politički motivisane, jednako kako je to uradio Interpol odbacujući potjernice protiv mene.

  • Jeste li spremni da svjedočite o poslovima familije Đukanović?

- Za sve ono što sam do sada govorio o poslovima Mila Đukanovića, što sam iznio u javnost - za "Prvi milion“, „Ničiju kuću“, spreman sam da pružim dokaze i svjedočim o tome, ali ne dok sam u zatvoru u Spužu, i više novih dokaza neću iznositi osim onih što sam već dao.

  • Da li ćemo ikada vidjeti snimak plave torbe, i šta je inkriminišuće na tom snimku?

- Kao što sam rekao u prethodnom odgovoru, snimak plave torbe neću objaviti, najprije jer se na njemu pominje jedan od mojih prijatelja, a i vezano je za finansije iz inostranstva koje je Đukanović dobio od jedne zapadne zemlje.

  • Da li Vam je na bilo koji način prijećeno otkad ste došli u Crnu Goru?

- Uvijek sam dobijao prijetnje, u poslednjih pet i po godina čak i fizičke napade za vrijeme mog boravka u Londonu, zbog čega sam dobio zaštitu protivterorističke jedinice Skotland Jarda, a na društvenim mrežama stalno mi prijete, tako da sam skoro navikao na to. Dok sam ovdje u Spužu, ponekad se sa spratova zatvora čuju provokacije i psovke u odbranu Đukanovića. 

  • Kakvi su sada uslovi u zatvoru na koje ste se žalili, i zbog čega ste tražili da budete u istoj ćeliji sa Milom Božovićem?

- Uslovi u zatvoru u Spužu su kao u turskim zatvorima. Stare ćelije, pune pacova, velika nehigijena, neobrazovani stražari koji se trude da budu ljubazni, a neki „Milovi“ čak i prosto bezobrazni. Tražio sam da budem premješten u sobu u kojoj je predsjednik opštine Budva Milo Božović. Mila Božovića poznajem dugo godina. Nekoliko puta smo se sreli u Londonu, poslednji put kad je predvodio delegaciju Budve koja je predstavljala turističku ponudu na jednoj od najznačajnijih turističkih berzi, Svjetskoj berzi putovanja „World Travel Market“ u Londonu od 7. do 9. novembra 2022. godine. Razgovarali smo o projektu Jadranskog sajma, gdje je opština Budva jedan od suinvestitora. Uprava za izvršenje krivičnih sankcija odbila je taj moj zahtjev o premještanju, nezvanično, iz bezbjednosnih razloga.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније