Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V.

28. 05. 2024. 06:42 >> 07:13
2
Čitaj mi:

KONTROVERZE

ASP: Sumnjiv posao firme sina bivšeg ministra

Iz NVO Akcija za socijalnu pravdu (ASP) kazali su da je za samo nekoliko mjeseci postojanja i bez ikakvog posebnog poslovnog iskustva podgorička firma u kojoj je izvršni direktor Marko Gvozdenović, sin nekadašnjeg dugogodišnjeg ministra u vladama Demokratske partije socijalista Branimira Gvozdenovića, dobila posao od „Luštice Development“ od skoro 70 hiljada eura. Kako tvrde, to pokazuju javne evidencije.

Sve to je za Portal RTCG saopštila Ines Mrdović, predstavnica Akcije za socijalnu pravdu (ASP).

Kompanija „Luštica Development“ je sa većinskim egipatskim kapitalom, pri čemu država ima mali dio vlasništva, a upravo je Branimir Gvozdenović kao dugogodišnji ministar donosio mnoge odluke, poput dozvola za gradnju kompaniji, koja ima višedecenijski ugovor o zakupu tivatskog dijela poluostva Luštica, na kojem gradi luksuzni turistički kompleks, navela je Mrdović.

Podsjeća da je na kraju prošle godine većinski vlasnik "Luštice Development“ ad bio Orascom Development Holding AG iz Švajcarske u čijem vlasništvu se nalazi 92,75 odsto akcija. Drugi akcionar, po broju akcija, je Država Crna Gora sa 7,19% akcija. Krajnji vlasnik je Samih Sawiris.

Prema njenim riječima, Marko Gvozdenović je prvobitno, odnosno novembra 2022. godine osnovao firmu „Remington Realty“ Beograd, kao dio stranog društva u Podgorici, ali je ugašena u maju prošle godine, tj pet mjeseci nakon što je osnovana. Za taj period, kako je istakla za Portal RTCG, nije prikazano da je imala poslovnih aktivnosti, a njena adresa je bila Donja Gorica, zgrada Dekorativa, dok je djelatnost agencija za nekretnine.

Sagovornica Portala RTCG ukazuje da je svega par mjeseci kasnije, osnovana nova firma sa istim nazivom - "Remington Realty". 

"Samo nekoliko mjeseci kasnije, odnosno u julu prošle godine na istoj adresi i sa istom registrovanom djelatnošću, sa osnivačkim kapitalom od jednog eura, osnovana je nova firma sa istim nazivom "Remington Realty“, ali više nije bila dio stranog društva i mlađi Gvozdenović se tada pojavljuje samo kao direktor. Kao osnivač novoosnovane firme prikazan je Ivan Vuksić", navela je Mrdović. 

Kako je kazala, prema finansijskom izvještaju firme, do kraja prošle godine je po osnovu pružanja usluga privrednom društvu Luštica Development ad ostvarila prihod od nepunih 70 hiljada eura. Nije prikazana vrsta pruženih usluga.

Na istoj adresi u Donjoj Gorici, u zgradi Dekorative, nalazi se sjedište „Iron Group“, u kojoj je Marko Gvozdenović osnivač, čija je djelatnost izgradnja stambenih i nestambenih zgrada.

"Ta firma je u protekloj godini prikazala prihod od preko 720 hiljada eura. Ova firma u Donjoj Lastvi ima četvrtinu placa od 756 kvadrata, na kojem je moguća izgradnja", zaključila je Mrdović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније