Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

М.М.

26. 09. 2023. 14:38 >> 14:39
2

NIKŠIĆ

Krivične zbog građenja objekata bez građevinske dozvole

Nikšićka policija je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijela krivičnu prijavu protiv dvije osobe zbog sumnje da su izvršile dva krivična djela građenje objekta bez građevinske dozvole, saopšteno je iz Uprave policije.

Krivična prijava je, kako kažu, podnijeta protiv B.Lj.Š. (30) iz Nikšića, koji je pomenuto djelo izvršio na način što je počeo izgradnju individualnog stambenog objekta na katastarskoj parceli koja se nalazi u katastarskoj opštini Ozrinići, bez predhodno pribavljene građevinske dozvole, protivno propisima o izgradnji objekata.

"Urbanističko – građevinski inspektori za inspekcijske poslove i licenciranje Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, su 14. septembra, po službenoj dužnosti izvršili inspekcijski pregled nad stambenim objektom koji je u izgradnji kod subjekta nadzora B.Lj.Š. o čemu je sačinjen zapisnik o inspekcijskom pregledu, koji su na dalje postupanje dostavili policijskim službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, nakon čega su preduzete mjere i radnje u saradnji sa postupajućim tužilaštvom, koje su rezultirale podnošenjem krivične prijave", istakli su iz policije. 

Druga krivična prijava je, kako navode, podnijeta protiv L.M. (71) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo građenje objekta bez građevinske dozvole.

On je, kažu iz policije, izgradio individualni stambeni objekat na katastarskoj parceli koja se nalazi u katastarskoj opštini Ozrinići, a bez predhodno pribavljene građevinske dozvole, protivno propisima o izgradnji objekata.

"Nadležna inspekcija je 25. jula izvršila izvršili inspekcijski pregled nad izgrađenim stambenim objektom koji je izgradio L,M., o čemu je sačinjen zapisnik o inspekcijskom pregledu o čemu je sačinjen zapisnik o inspekcijskom pregledu koji je dostavljen nikšićkoj policiji, nakon čega je obaviješten državni tužilac koji je naložio da se protiv L.M. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio pomenuto krivično djelo", istakli su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније