Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

25. 09. 2023. 15:55 >> 17:28

OSNOVNI SUD

Odbijena žalba, Mirotić ostaje u pritvoru

Sudija za istragu odbio je žalbu braniteljke osumnjičenog Predraga Mirotića podnijetu na rješenje Osnovnog državnog tužilaštva o njegovom zadržavanju, koje može trajati najduže 72 sata od sata hapšenja, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici.

"Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici donijelo je rješenje o zadržavanju osumnjičenog P.M. zbog sumnje da je izvršio krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja putem pomaganja", navodi se u saopštenju Osnovnog suda u Podgorici. ž

Ističu da je protiv navedenog rješenja braniteljka osumnjičenog izjavila je žalbu koju je sudija za istragu odbio rješenjem od 24. septembra. 

"Sudija za istragu je našao da je rješenje o zadržavanju osumnjičenog zakonito, te da okolnosti iz spisa predmeta, a naročito ranija višestuka osuđivanost osumnjičenog, između ostalog i zbog krivičnog djela protiv imovine, ukazuju da postoje razlozi koji opravdavaju zadržavanje zbog postojanja opasnosti od ponavljanja krivičnog djela", navodi se u saopštenju. 

Ističu da je sudija za istragu  našao da postoji i opasnost od uticanja osumnjičenog na saučesnike, imajući u vidu fazu postupka, zbog čega postoje razlozi za njegovo zadržavanje i po tom osnovu.

Podsjetimo, Predragu Mirotiću, prvom crnogorskom državljaninu koji je uhapšen kao osumnjičeni u predmetu “Tunel” juče je određeno zadržavanje do 72 sata. Mirotić se na saslušanju, branio ćutanjem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније