Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Radio Jadran; Objavila: M.M ]

23. 08. 2019. 08:14 >> 09:22

PUTNICI NEPOVRIJEĐENI

Potonula barka kod Plave špilje

Pet putnika spaseno je juče kada je kod Plave špilje, ka rtu Veslo, iz za sada neutvrđenih razloga, potonula drvena barka, saopštio je direktor Uprave pomorske sigurnosti Safet Kočan.

"Nešto iza 17 časova uz obalu Luštice, kod Plave špilje, ka rtu Veslo došlo je do incidenta u kome je iz neutvrđenih razloga potonula drvena barka. U njoj se nalazilo pet putnika, koji su ubrzo spaseni jer ih je prihvatio turistički brodić Delfin, potvrdio je Radiju Jadran direktor Uprave pomorske sigurnosti, Safet Kočan.

"Barka “Kristina”, oznaka HN1143, je registrovana na vlasnicu Jadranku Lalević. Službenici Uprave pomorske sigurnosti i upravlajnje lukama su sa svojim plovilom došli na lice mjesta. Ronilac je ušao u vodu i obavio kontrolu plovila, da bi vidio ima li nekih oštećenja, a zagađenja nema. Obavijestili smo pripadnike granične policije Jug, koji su pronašli vlasnika, koji mora da ukloni drvenu barku", rekao je Kočan Kočan.

Drvena barka je registrovana na vesla.

"Uprava pomorske sigurnosti će postaviti bokobrane i osvjetliti mjesto u slučaju da neko ne naiđe na barku koja je jednim dijelom potonula a pramac je iznad površine mora", dodaje Kočan.

Barka nije na plovnom putu, ali valovi je mogu odvući, zato mjesto treba maksimalno obezbijediti.

Inspekcija sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Kotor će narediti vlasniku da je što prije ukloni, a policija treba da utvrdi pod kojim uslovima je došlo do incidenta.

Vlasnik turističkih brodova Delfin, Boško Vukotić, kazao je da su svih pet putnika dobro, da niko nije povrijeđen. Prebacili su ih do izletišta Žanjic njihovim brodom, koji se zatekao u blizini potonuća barke. Odatle su zajedno s njihovim izletnicima došli do Gradske luke Herceg Novi, gdje ih je čekala policija da daju izjave.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније