Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Бојана Баранин, ТВЦГ

23. 01. 2023. 20:08 >> 20:04

RADUNOVIĆ ZA TVCG

"Na istoj sjednici da se glasa o Zakonu o lokalnoj samoupravi i raspuštanju parlamenta"

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović kazao je za TVCG da su veoma iznenađeni činjenicom da Demokratska Crna Gora ne želi da potpiše inicijativu za raspuštanje Skupštine. On je rekao da su predložili da se paralelno sa inicijativom za sazivanje vanredne sjednice Skupštine na kojoj bi se drugi put glasalo o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi glasa i o raspuštanju Skupštine.

Poslanički klub Demokratskog fronta nije potpisao inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine na kojoj bi se drugi put glasalo o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Radunović kaže da nije riječ o kalkulacijama. Navodi da su kolegama iz Demokrata predložili da se istovremeno s njihovom glasa i o inicijativi za skraćanje mandata Skupštini.

"Vrlo smo iznenađeni činjenicom da ne žele da potpišu inicijativu za raspuštanje Skupštine. I zbog toga smo zastali na trenutak, da vidimo o čemu se radi. Imamo jednu vrlo sumnjivu situaciju, očigledno je neko poslao signal Demokratama da ne smiju da učestvuju u raspuštanju Skupštine i sazivanju novih izbora", poručio je Radunović.

On ističe da DF ne štiti odlazećeg gradonačelnika Podgorice.

"Što se tiče zaštite Ivana Vukovića, mi smo posljednja adresa gdje bi on mogao da traži zaštitu. Za nekoliko dana, maksimalno deset, biće glasanje o Ustavnom sudu i to je najbrži način da se riješi situacija. Ukoliko, ne daj bože, ne dođe do izbora sudija, uvijek možemo da se odlučimo na ovaj korak koji su pokrenule Demokrate", kazao je Radunović.

Podsjetimo, Šaranović je danas rekao da je DF ovom odlukom onemogućio smjenu vlasti u Podgorici i Pljevljima.

Poslanici vladajuće većine već su jednom izglasali izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, ali je predsjednik Milo Đukanović odbio da ih potpiše, poručujući da se njima urušava pravni poredak i vratio ih Skupštini na ponovno odlučivanje. Njihovim stupanjem na snagu prestao bi mandat lokalnim upravama u kojima nije formirana vlast nakon izbora 23. oktobra.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније