Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ Beta ]

07. 06. 2023. 14:31 >> 14:32
15

"NIKOLA TESLA"

Otvorena nova pista na beogradskom aerodromu

Nova pista ne Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, dužine 3.500 metara, otvorena je danas.

To je druga poletno-slijetna staza na beogradskom aerodromu i zamijeniće postojeću koja će uskoro biti remontovana. Kada se završi njena rekonstrukcija, u prvoj polovini 2024. godine, umetnuta staza postaće paralelna rulna staza i biće u upotrebi u slučaju da glavna ne može da se koristi.

Vrijednost radova na novoj pisti i rekonstrukciji postojeće iznosi više od 92 miliona eura.

Radovi na novoj pisti, koja se pruža paralelno sa postojećom, počeli su sredinom marta 2020. godine. Planirano je da svi radovi na ključnoj infrastrukturi aerodroma budu završeni do kraja ove godine.

Investitor je kompanija Belgrade Airport, koju je osnovala francuska kompanija Vansi (Vinci), koncesionar Aerodroma "Nikola Tesla".

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније