Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

10. 05. 2024. 15:26 >> 15:27

Živković i Bugenhut

"Najavljena rekonstrukcija Vlade može doprinijeti dodatnoj destabilizaciji političkih prilika"

Demokratska partija socijalista (DPS) kao državotvorna partija čvrsto ostaje na stanovištu da evropska budućnost Crne Gore i Zapadnog Balkana nema alternativu, poručio je predsjednik te partije Danijel Živković tokom sastanka sa ambasadorkom Kraljevine Belgije u Crnoj Gori Kati Bugenhut.

U tom pravcu, Živković je zahvalio na svesrdnoj i kontinuiranoj podršci koju Kraljevina Belgija pruža Crnoj Gori u oblasti EU integracija, što se, kako je navedeno u saopštenju, potvrdilo i tokom aktuelnog predsjedavanja Belgije EU, u okviru kojeg je politika proširenja ostala visoko na agendi prioriteta. Takođe, Živković je pozdravio angažman belgijskog predsjedavanja u odnosu na Crnu Goru, koja do kraja istog očekuje dobijanje IBAR-a.

Živković je, takođe, ocijenio da Demokratsku partiju socijalista zabrinjava činjenica da su na pozicijama donošenja odluka prisutne određene političke strukture koje su čvrsti zagovornici antievropskih politika i vrijednosti. Dodao je da ulazak takvih struktura u izvršnu vlast kroz najavljenu rekonstrukciju Vlade može doprinijeti dodatnoj destabilizaciji političkih prilika koje će, kako ističe, otežati put ka Evropskoj uniji, a samim tim i ekonomski napredak i nove investicije.

“Crnoj Gori je potrebna stabilnost koje nema u političkom životu. Svjedočimo stalnim optužbama unutar vlasti koja ne može postići zacrtane ciljeve”, zaključio je Živković.

Prema njihovim riječima, Bugenhut je izrazila saglasnost sa stavovima DPS-a kada je u pitanju budućnost Crne Gore i njena evropska perspektiva i ocjenila da je doprinos Demokratske partije socijalista Crne Gore bio od krucijalnog značaja za trasiranje puta Crne Gore ka članstvu u NATO i EU.

"Analizirajući unutrašnji, regionalni i međunarodni kontekst Ambasadorka je ocjenila da se Evropska unija, države članice EU i države kandidati za članstvo suočavaju sa brojnim izazovima, zbog čega je važan momenat za proširenje Evropske unije i članstvo Crne Gore. U tom pravcu, potvrdila je punu podršku Belgije Crnoj Gori i izrazila očekivanje da će društveni i politički akteri na političkoj sceni pokazati punu posvećenost evropskim i evroatlantskim vrijednostima", zaključili su u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније