Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ Beta ]

21. 01. 2024. 21:01 >> 22:45

SAOBRAĆAJ NORMALIZOVAN

Letovi za Podgoricu kasnili zbog problema na aerodromu "Nikola Tesla"

Zbog vanrednih okolnosti na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", nastalih zbog greške u praćenju redovnih tokova dolaznih putnika kasnilo je 17 letova, između ostalih, i letovi kompanija "Air Montenegro" i "Air Srbija" iz Beograda za Podgoricu, koju su bili predviđeni za 20.45 i 21.30 sati. Avion "Air Montenegra" za Podgoricu poletio je u 22:11, a na sajtu Aerodroma Crne Gore navodi se kako se očekuje da sleti u 22.45 sati.

Došlo je i do kašnjenja odlaznog leta za Beograd, koji je bio najavljen za 22:15 časova. Avion "Air Srbije" je pred polijetanjem, prema posljednjim informacijama sa sajta Aerodroma "Nikola Tesla".

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" večaras su bile gužve i vanredne okolnosti, jer su zbog sigurnosnog propusta, svi avioni nekoliko sati bili prizemljeni, putnici iskrcani i ponovo vraćeni na pasošku kontrolu. MUP Srbije je završio provjeru na Aerodromu i saobraćaj je normalizovan.

Kako je ranije saopštio MUP Srbije, privremeno je bila obustavljena pasoška kontrola na beogradskom aerodromu, pošto je zbog greške došlo do miješanja putnika u tranzitnoj zoni, odnosno putnici koji su sletjeli iz Skoplja pomiješali su se s putnicima koji su prošli kontra-diverzionu kontrolu i trebalo da polete ka svojim destinacijama.

Čitaoci koji su se javili N1 kazali su da je veliki broj putnika bio zaglavljen u tranzitnoj zoni, kao i da je intervenisala Hitna pomoć, jer je bilo onih kojima je pozlilo i koji su se onesvijestili u tom prostoru, za koji kažu da je bio bez vazduha.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je večeras da je, usljed greške operatera na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", oko 17 časova u tranzitnoj zoni došlo do miješanja putnika koji su doputovali iz Skoplja, sa drugim putnicima na "odlascima", zbog čega je bilo potrebno izvršiti pregled lica i prtljaga.

MUP je u saopštenju naveo da je zbog te situacije zatražio da se zaustavi dalja pasoška kontrola na izlazu iz zemlje i ulazak novih putnika u tranzitnu zonu, dok se ne izvrši pražnjenje te zone i ponovi bezbjednosni pregled svih lica.

"Iz navedenih razloga granična policija je obustavila privremeno pasošku kontrolu kako bi se ispoštovali bezbjednosni uslovi i uspostavila puna bezbjednost lica i vazduhoplova", dodaje se u saopštenju.

Dodali su da će, nakon sticanja uslova za nastavak pasoške kontrole, granična policija u najkraćem roku obaviti poslove i zadatke koji su u njenoj nadležnosti i spriječiti zadržavanje na izlazu iz Srbije.

Kompanija "Er Srbija" saopštila je da je, usljed tog vanrednog pregleda, moguće da će doći do kašnjenja letova tokom večeri i jutra.

Srpska nacionalna avio-kompanija dodala je da je za putnike, čije su letovi pomjereni za više od dva sata, obezbijeđeno posluženje, dok se svi oni koji su izgubili svoje konekcije preusmeravaju na alternativne letove.

Za više informacija, uputili su putnike da pozovu Kontakt centar "Er Srbije" na 0800 111 528 iz Srbije, na +381 11 311 21 23 iz inostranstva, da posete veb-sajt airserbia.com ili "Er Srbija" stranice na društvenim mrežama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније